Orosháza

11 órája

Rendőr Rózsika megajándékozta az ügyesen közlekedő óvodás testvérpárt

Rendőr Rózsika – így ismerik Orosházán a gyerekek és a felnőttek is Kis Rozália rendőr századost, az Orosházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadóját. Ő az, aki felhívja a figyelmet a balesetmegelőzés fontosságára: reggelente ott van a forgalmas gyalogátkelőknél, s vigyázó szemmel figyeli a közlekedőket, különösen a legkisebbeket, valamint a Zebra Zsaru programban közlekedési ismereteket tanult iskolásokat, akik segítik a forgalmat.

Csete Ilona

Róla, Rendőr Rózsikáról és két, ügyesen közlekedő kisfiúról tett közzé a Békés vármegyei rendőrség közösségi oldalán egy kedves hangvételű beszámolót.  Látni és látszani – nagyon ügyesek, jutalmat kaptak – írták a balesetmegelőzés fontosságára figyelmeztető összeállításban.

balesetmegelőzés, Kis Rozália, Rendőr Rózsika, óvodások
A balesetmegelőzést nem lehet elég korán megtanulni! Mosolygós találkozás:  Rendőr Rózsika, Áron és Soma Forrás: Békés vármegyei rendőrség

Áron és Soma orosházi óvodások, futóbiciklivel kelnek útra minden reggel. Édesanyjuk, nagymamájuk vigyázó szemmel kíséri őket. Az utuk éppen egy olyan kereszteződésen vezet át, ahol a Zebra Zsaru programban közlekedési ismereteket tanult iskolások és Kis Rozália rendőr százados, az Orosházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója segítik a forgalmat. 

Fontos a balesetmegelőzés

A fiúk nagyon szófogadóak, érdeklődéssel figyelik az Eötvös József Katolikus Általános Iskolánál és Óvodánál, a Rákóczi úton tárcsával forgalmat irányító diáklányokat, és a jelzéseknek megfelelően közlekednek. Sőt! Már a második reggel pacsiztak és kezet is fogtak a rendőrnénivel.

Láthatósági mellényeket adott ajándékba a rendőr

Kis Rozália elhatározta, hogy megjutalmazza a talpraesett testvérpárt, megajándékozza láthatósági mellényekkel a kis bicikliseket. A fiúk édesanyjukkal mentek be a kapitányságra átvenni a hasznos kelléket. És ha már látogatás a rendőrkapitányságon, természetesen akadt egy rendőrautó és egy rendőrmotor, amit Áron és Soma közelebbről is megnézhetett. A találkozás nagyon mosolygósra sikeredett, erről tanúskodnak a fotók.

Köszönjük a szülőknek, nagyszülőknek, hogy példát mutatnak, gondot fordítanak gyermekeik, unokáik szabályos közlekedésre nevelésére! Senki ne feledje: látni és látszani! Ilyenkor ősszel, amikor egyre korábban sötétedik, ez különösen fontos, életbevágó kérdés.

Az óvodások a rendőrségen ajándékokat kaptak Forrás: Békés vármegyei rendőrség

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában