Vádemelés

16 órája

Békésieknek is adott hamis Covid-igazolást a háziorvos

Vádat emelt az ügyézség azzal a Bács-Kiskun vármegyei, jánoshalmi háziorvossal szemben, aki pénzért, a vakcina beadása nélkül, jogosulatlanul igazolta a COVID-19 elleni védőoltás felvételét. Békésből is utaztak hozzá hamis igazolásért. Több mint 100 embernek adott hamis COVID-igazolást.

Beol.hu

A Baon.hu cikke szerint a jánoshalmi doktornő több mint 100 embernek igazolta hamisan azt, hogy beadta nekik vakcinát. Közülük 101-en ezt pénzért, míg 34-en ingyen, a szakmai szabályok megszegésével kapták meg. Legtöbb esetben sóoldatot adott be az oltás helyett, de volt, hogy meg se szúrta a pácienseit. Bács-Kiskun más részeiről érkezőket is fogadott, sőt volt, aki Budapestről, Pécsről, vagy Békés vármegyéből ment Jánoshalmára a hamis COVID-igazolásért.

COVID-igazolás, hamis, doktornő, ügyészség, vádemelés
Hamis COVID-igazolást állított ki. Lgtöbb esetben sóoldatot adott be az oltás helyett, de volt, hogy meg se szúrta a pácienseit. 
Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A hamis COVID-igazolásért járó pénzeken osztozott asszisztensével

A nő a pénzeken osztozott az asszisztensével. Ő a valótlan igazolásokért jelentkezőket koordinálta, valamint az EESZT rendszerbe valótlanul rögzítette az oltások beadásának tényét és adatait. Az orvos tevékenységét a további két vádlott, egy védőnő és egy szakápoló is segítette, akik a sóoldattal beoltott, vagy be sem oltott embereknek, a védőoltás beadásáról szóló hamis igazolásokat állítottak ki, 30 illetve 45 esetben. Az ügyészség álláspontja szerint ezzel a közfeladattal kapcsolatos kötelességüket szegték meg.

125 embert hallgattak ki gyanúsítottként

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói korrupciós, illetve hivatali bűncselekmények miatt összesen 125 embert hallgattak ki gyanúsítottként. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 91 gyanúsítottal szemben feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, míg 34 emberrel szemben vádat emelt. A főügyészség a doktornőt 101 rendbeli önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztést  indítványoz. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – olvasható a vádhatósági közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában