A bíróság ítéletet hozott

9 órája

Halálos baleset: 76 éves nő ütött el egy 85 éves férfit Szarvason

Egy év hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházra és a közúti járművezetéstől kétéves eltiltásra ítélt előkészítő ülésén a Szarvasi Járásbíróság egy 76 éves, büntetlen előéletű, örménykúti nőt. A vádlott nem adott elsőbbséget, így okozott halálos balesetet.

Nyemcsok László

Elsőbbségadás elmulasztása vezetett tragédiához Szarvason

Forrás: shutterstock

A Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a 76 éves asszony ellen. A bíróság ítélete szerint az eljárás során felmerült, 310 ezer forintot meghaladó bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie. Az ítélet jogerős.

Az idős nő tavaly szeptember 28-án, a kora délutáni órákban autóval közlekedett Szarvason, a Dr. Melich János utcában a Jókai utca felől, a Szabadság út irányába. Haladása közben a Dr. Melich János utca és a Szabadság út kereszteződésében kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a Szabadság úton kerékpárral közlekedő sértettnek, és összeütköztek.

A balesetben a 85 éves, biciklis férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában