Széchenyi-család

2018.05.22. 16:21

Rendbe tették a sírhelyet

Pünkösd tiszteletére hétfőn két segítőjével rendbe tette a békéscsabai pósteleki kastély mellett található Széchenyi-sírhelyet Szelekovszky László békéscsabai természetvédelmi szakember, a Mersz Közhasznú Alapítvány alapítója (a szervezet egyik fő tevékenységi köre a természetvédelem).

L.E.

Önkéntesként csatlakozott a békéscsabai Mihalecz Mónika és a békési Csatári Imre, mindketten a békési mezőgazdasági technikumban végeztek.

— Talán nincs elég idő és tisztelet, hogy nem vetül kellő figyelem a kripta, illetve a föld felszínén található sírhely ápolására — mondta az ismert természetvédő —, pedig a Széchenyi-család egyik leszármazottja, Antal rengeteget adott Békéscsabának.

Széchenyi Antal és felesége, az ókígyósi Wenckheim Krisztina sokáig Borossebesen élt, s amikor a pósteleki kastély 1906-ban elkészült, négy gyermekükkel ide költöztek. Széchenyi 1924-ben halt meg. Előtte Ausztriában gyógykezelték, utolsó kívánsága volt, hogy Pósteleken temessék el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában