fejlesztés

2019.01.14. 13:00

Korszerűsítik a muronyi művelődési házat

Hamarosan megkezdődik a muronyi művelődési ház energetikai korszerűsítése – tudtuk meg Fekete Ferenc polgármestertől. Elmondta, több ok is indokolja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatás segítségével megvalósuló, 50 millió forintot meghaladó beruházást.

P. G.

– A művelődési ház a község legfontosabb és szinte egyetlen zárt közösségi tere – fogalmazott Fekete Ferenc. – Az intézmény gyakran ad otthont programoknak, télen is civil szervezetek, helyi közösségek veszik igénybe a lehetőséget. A kedvezőtlen szigetelés és fűtési rendszer miatt azonban egyrészt a feltételek nem túl kedvezőek, másrészt a rezsiköltségek is magasak. Ezért is döntött úgy a településvezetés, hogy fejlesztik a művelődési házat.

A munkálatok részeként cserélik majd a nyílászárókat, az épület külső hőszigetelést kap, korszerűsítik a fűtést, cserélik a konvektorokat, illetve a beruházás későbbi részében napelem is kerül az ingatlanra.

– A fejlesztés után komfortosabb körülményeket teremthetünk és energiamegtakarítást érhetünk el – hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában