felújítás

2020.04.21. 11:14

Zöld városként szépül Békés központi része

A Zöld város kialakítása elnevezésű, városrehabilitá­ciós pályázat keretében megújul a Békés központjában található Erzsébet liget. Az ott található gödör is új arculatot kap, miközben a közbiztonságot térfigyelő kamerák felszerelésével erősítik a belváros több pontján.

Papp Gábor

20200417 Békés Liget felújítása elkezdődött Békésen. Képen: Kálmán Tíbor polgármester (kék pulóverben, fekete nadrágban) és Mucsi András tanácsnok Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert mintegy 300 millió forintos támogatás teszi lehetővé, hogy az önkormányzat a városközpont egyik legforgalmasabb részét, az Erzsébet ligetet vonzóbbá, élhetőbbé tegye – nyilatkozta lapunknak Kálmán Tibor polgármester és Mucsi András, a körzet önkormányzati képviselője. Mint elmondták, fontos céljuk a közterületek környezettudatos család- és klímabarát megújítása, aminek megvalósításához az említett forrás kiemelt lehetőséget nyújt.

Kálmán Tibor és Mucsi András a helyszínen egyeztetett a folyamatban lévő fejlesztésről /Fotó: Imre György/

– Választókerületem frekventált helye az Erzsébet liget, ahol a zöld felületet a családok nagyon szeretik használni – fogalmazott Mucsi András. – A játszótér és a hatalmas park igazi kikapcsolódást jelent a békésiek számára.

Hozzátették: a projekt részeként megújul a helyiek által gödörnek nevezett ligeti rész, itt ugyanis lecserélik a térburkolatot, párásítót és napórát helyeznek ki. Felújítják az Erzsébet hidat, ami a ligetet a Karacs Teréz utcával köti össze. Az elkopott, elhasználódott alkatrészeket cserélik a szakemberek, és a faszerkezet felületkezelése is megtörténik. Balog Zoltán, az érintett területek egy részének önkormányzati képviselője elmondta: az Élővíz-csatorna liget felőli partján, a közkedvelt sétánnyal párhuzamosan, a Karacs Teréz utca felől is kialakítanak egy hasonló sétaútvonalat, ahol térfigyelő kamera is szolgálja majd a lakosok biztonságát.

– A Fáy utcai játszótéren, a Széchenyi téren és a Piac téren is további térfigyelő kamerákat szerelnek majd fel – tette hozzá Balog Zoltán a további részletekkel kapcsolatban. Deákné Domonkos Julianna kulturális tanácsnok a beruházás kapcsán hangsúlyozta, hogy a rendezvénytéren kihelyezett új szabadtéri színpadon számos program megrendezése válik lehetővé a későbbiekben is.

Futópálya és játszótér is épül

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 300 millió forintos forrásból nemcsak az Erzsébet liget szépül meg, hanem a Fáy utcai futópálya építése, fásítás, szabadtéri tornapálya, úgynevezett street workout is megvalósul a városban. A beruházás részeként a Piac téren új parkolókat alakítanak majd ki, a Karacs Teréz utcában pedig új játszótér fogja várni a gyerekeket.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a városban élők életminőségét, komfortérzetét javítsuk, ennek egyik része a mostani fejlesztés is – hangsúlyozta Kálmán Tibor. A polgármester ennek kapcsán kifejtette: a projekt környezettudatos módon segíti a városrehabilitációt, a zöld város kialakítását a településen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában