Gázvezeték-építés

2020.10.13. 13:51

Még heteken át sárgán villognak a lámpák Békéscsaba belvárosában

Gázvezeték-építés miatt zárták le Békéscsabán, a Bánszki utcában az egyik forgalmi sávot, várhatóan október 5. és november 10. között – ismertették a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél.

L. B.

20201013 Békéscsaba Felújítás Zajlik a Bánszki utcán Fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Hírportálunknak többen panaszkodtak, hogy káosz uralkodik a Derkovits sori és Árpád sori kereszteződésben, mivel a jelzőlámpák csak villogó üzemmódban – egyes jelzések szerint még úgy sem – működnek.

A Bánszki utcai felújítás miatt több hétig nem működnek a jelzőlámpák /Fotók: Bencsik Ádám/

A közútkezelőnél elmondták: a Bartók Béla út–Szabadság tér–Dózsa György úti csomópontban a lámpák folyamatosan működnek. A Bánszki utca–Derkovits sor–Penza lakótelep csomópontban, valamint a Bánszki utca–Árpád sor csomópontban pedig azért kapcsolták a forgalomirányító jelzőlámpákat sárga villogó üzemmódra, mert a szélső sáv lezárása miatt a forgalom visszaduzzadt egészen a rendőrségnél lévő, Bartók Béla út–Szabadság tér–Dózsa György úti kereszteződésig.

Kiemelték: azzal, hogy a Derkovits sori és Árpád sori csomópontban a lámpákat sárga villogó üzemmódra állították, a torlódás megszűnt.

Hangsúlyozták azt is: természetesen a munkavégzés befejezését követően, tehát nagyjából egy hónap múlva a forgalomirányító jelzőberendezéseket visszakapcsolják a két kereszteződésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában