Zöldág-járás

2021.05.02. 11:14

A Föld kincseivel is megismerkedtek a mezőberényi családok

Ismét megszervezte a hagyományos, de idén természetesen kissé rendhagyó Zöldág-járást a Mosolygó Központi Óvoda a mezőberényi ligetben.

P. G.

Az óvoda péntektől vasárnapig rendhagyó módon várta hagyományos programjukra, a Zöldág-járásra a családokat, gyermekeket. Érdekes feladatok, olvasni való, ugróiskola is szolgálta a színvonalas kikapcsolódást.

Izgalmas feladatok várták a kicsiket /Fotók: BMH/

Az érkezők a bejáratnál elhelyezett térképet követve járták végig a Zöldág-járás állomásait. A gyerekek és a szülők is láthatóan örömmel vettek részt a kihíváson, a különleges pályán.

A programot 2015 óta minden évben megrendezik a Föld napjához kapcsolódva – ötvözve múltat, jelent és jövőt. Az eseményen a régi tavaszi falujárást felelevenítve idézik fel a régmúltat, és kötik össze azt a szemléletformálással.

A kezdeményezés felhívja a figyelmet a Föld kincseinek ésszerű felhasználására, a hulladékgazdálkodásra, a fenntartható környezet és a biogazdálkodás fontosságára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában