Ülés

2023.02.23. 13:05

Tavaszi programsorozat indult Orosházán

Az Orosházi Oktatási Kerekasztal idei első ülését hívták össze a Petőfi művelődési központba csütörtökön reggel.

Cs. I.

Dr. Abonyi Lajos a nemzetiségi munkáról számolt be

Forrás: A szerző felvétele

Beszámolt munkájukról az Orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, dr. Abonyi Lajos. Arról adott tájékoztatást, milyen szerepet vállalnak a német nyelv oktatásában és a kultúra ápolásában. Emlékeztetett, 1998-ban alakultak, olyan településen, ahol nincs német hagyomány.

– A nemzetiségi munkánkat a német nyelv oktatására fókuszáltuk, ennek eredményeként meghonosítottuk Orosházán a német nyelvdiplomát; a városalapítási ünnepséghez kapcsolódunk minden évben; idén részesei leszünk az országos Csodálatos fesztiválnak; a német kultúra hetében, a svájci héten minden orosházi iskolát bevonunk a programjainkba – sorolta az elnök sok, egyéb vállalt feladataik mellett. A tanácskozáson napirend volt az orosházi hét programjának a véglegesítése, a Világnyelv Plusz program; a diákság és a fiatalok lehetőségei, a már meglévő és tervezett támogatási formák. Az általános iskolák képzési kínálatukat is bemutatták.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában