Háromszáz csomag

2024.05.14. 12:34

Reggelivel várták a bringásokat Békéscsabán - videóval

Reggeli csomaggal várták a bringásokat kedden Békéscsabán, a Szent István téren, a városfejlesztési nonprofit kft. és az önkormányzat szervezésében, a levegőminőség javítását célzó, úgynevezett Life projekt keretében. Összesen háromszáz pakkot osztottak ki, amelyek péksüteményt, almát, gyümölcslevet és müzliszeletet tartalmaztak.

Licska Balázs

Háromszáz csomagot osztottak ki a Szent István téren

Fotó: Licska Balázs

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka elmondta, az akcióval szerették volna felhívni a figyelmet az autómentes közlekedés lehetőségére és fontosságára, hogy ezzel is lehet védeni a környezetet, tenni a levegő tisztaságáért.

Vass Csaba, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezető-helyettese hozzátette, hogy általában kétszer tartanak egy évben bringás reggelit, tavasszal és ősszel. Az átadott csomagokkal köszönik meg a kerékpárosoknak azt, hogy a környezetkímélő közlekedési mód mellett döntenek.

Beszéltek arról: Békéscsaba a TOP Plusz keretében újabb kerékpárút-fejlesztéseket tervez. Így egészítenék ki azokat a beruházásokat, amelyek a TOP és a Modern Városok Program elemeként valósultak meg az elmúlt években, ezáltal egységesebbé válhatna a város bicikliút-hálózata.

Egyrészt korszerűsítenék a meglévő kerékpárutakat a Tulipán utcában, az Orosházi úton, a Petőfi utcában. Másrészt kerékpárforgalmi létesítményt alakítanának ki a Kossuth téren és a Széchenyi utcában, a Csabagyöngye Kulturális Központ előtt; a Szabadság téren; a Kazinczy utca hiányzó szakaszán; az Ihász utcában; a Szabolcs, a Károlyi és a Munkás utcák nyomvonalán, összekötve a Szarvasi és Berényi utakat; a Batsányi utcában; a Temető soron a vasútállomás és a Bartók Béla út között; valamint a Gőzmalom tér, a Kórház utca, a Vandháti út és a Kerekes György utca nyomvonalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában