Összefoglaló

2024.06.18. 19:33

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 18.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 18-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A főnöke autójával, ittasan és eltiltás hatálya alatt okozott balesetet egy férfi Békésen. A boltba indult el sörért, de végül egy ház fala állította meg, mert elvesztette uralmát a kocsi felett. A békési kapitányság több büntetőeljárást is indított ellene.

Tizennégy csapat több mint 260 tagjának részvételével rendezte meg a hagyományos Juniális főzőversenyt a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye kedden a gyulai vár előtti Maróti téren. A juniálison ezúttal is különleges étel készült.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az ország egész területére szerda 0 órától szombat 24 óráig. Mutatjuk, mire kell különösen figyelni a hőségriasztás ideje alatt!

Micsoda időutazás! Bugatti, Lamborghini, AC Cobra....Három korszak, három teljesen különböző autótípus. Egyediek, gyorsak, jellegzetesek, meghatározóak, ikonikusak és mindegyik mögött áll egy ember, aki mert nagyot álmodni egykoron. Orosháza díszpolgárának, a fiatalok mecénásának, dr. Kaáli Nagy Gézának pedig megbecsült kincseivé váltak. A dörgicsei autó- és motormúzeum három zseniális autóját mutatja be a múzeum csapata. És nem csak ők: a gépek is mesélnek!

Csapatban második, egyéniben pedig első helyezést értek el a Békés vármegyei rendőrök a XXI. Országos Rendőr és XV. Rendészeti Meghívásos Horgászversenyen. Megyeri Norbert a versenyen megfogott legnagyobb hal díját is megszerezte.

Az UTIBER Kft. és a RODEN Mérnöki Iroda Kft. társulása nyerte az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba és a méhkeréki erdélyi határ közötti útvonalának megtervezésére kiírt közbeszerzési eljárást, mintegy 43 kilométernyi utat fognak megtervezni – írta a magyarepitok.hu a konzorciumvezető UTIBER Facebook-oldalán megjelent tájékoztatás alapján. Mindezt alátámasztja az online közbeszerzési tájékoztatóban közzétett, az ajánlatok elbírálásáról szóló dokumentum is, miszerint nettó 5,084 milliárd forint értékben fog dolgozni a két cég.

Részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolnak egy egykori nyomozót, aki három bankot rabolt ki.

Nézettségi csúcsot döntött a magyar–svájci mérkőzés.


 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában