Elismerés

2024.06.24. 09:38

Békési kötődésű pedagógus, Rácz Katalin az év tesitanára Fejérben

Fejér vármegyében a 200 fő feletti iskolák közötti kategóriában a Székesfehérvári István Király Általános Iskola békési kötődésű pedagógusa, Rácz Katalin érdemelte ki az év tesitanára elismerést.

Papp Gábor

„Nem esett messze az alma a fájától!" – Rácz Katalinra pedig teljesen ráillik ez a közmondás – írja a feol.hu hírportál. Mint kiemelték, valósággal beleszületett a sportba Olyan családban nőtt fel, ahol központi szerepet játszott a sportolás, hiszen szerettei körében több sportágban is olimpikonok, olimpiai éremmel rendelkező, világ-és Európa-bajnoki érmesek is vannak. Családjában többen is edzősködnek és testnevelést tanítanak.

év tesitanára, Rácz Katalin, Fejér vármegye
A Székesfehérvári István Király Általános Iskola pedagógusa, Rácz Katalin (balról a második) nyerte az év tesitanára címet Fejérben a 200 fő fölötti iskolák között. Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

– A felmenőim dacára ikertestvéremmel kifejezetten ügyetlenek voltunk a korosztályunkban, ez is motivált minket abban, hogy belevágjunk komolyabban is az atlétikába – árulta el a hírportálnak az év tesitanára. – Gyermekkorom példaképe a bátyám volt, aki 110 m-es gátfutóként szinte mindent megnyert. Ikertestvéremmel együtt pedig csak ámultunk és bámultunk a teljesítményén. Picit irigyek is voltunk rá azt hiszem, hiszen mindig érmekkel tért haza a versenyekről. Erről álmodtunk és álmodtam én is, ami végül megadatott. 9 éves korom óta aktívan sportolok és versenyekre járok mind a mai napig. Emlékszem már ideje korán eldöntöttem azt is, hogy pedagógus leszek. Rengeteget köszönhetek ebben Kis-Kovács Károlynak, a Békési DAC edzőjének, aki óriási türelemmel, szaktudással és folyamatos motiválással elérte azt, hogy lételemem legyen a sport. Saját bőrömön keresztül éreztem azt, hogy mennyit jelent, ha bíznak bennem és én is ilyen pozitív érzéseket szerettem volna adni másoknak, ezért is határoztam el már 12 évesen, hogy pedagógus leszek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában