Születésnap

2024.06.29. 17:12

Pali bácsi 103. születésnapját ünnepli Nagyszénáson - Isten éltesse!

Kovács Pál családja körében ünnepelte 2024. június 29-én, szombaton a 103. születésnapját. Régi ismerős e sorok írója és az ünnepelt, hiszen minden évben hírt adtunk s adunk a beszédes, tevékeny Pali bácsi e jeles napjáról. Visszanézve a korábbi fotókat a születésnaposunkról megállapítottuk: nem fog az idő Pali bácsin! Isten éltesse!

Csete Ilona

Kovács Pál szerettei körében ünnepelte 103. születésnapját Nagyszénáson

Fotó: BMH

A szénásiak rangidős polgára Pali bácsi (a faluban mindenki így szólítja). Korábban már megírtuk, 103 évvel ezelőtt gádorosi dohánykertészek gyermekeként született, pontosan 1921. június 29-én. Ismerjük őt sokan. Figyelemmel kísérjük élete alakulását, ahogy tesszük ezt nagy tisztelettel, odafigyeléssel és őszinte csodálattal minden századik életévét betöltött olvasónk, ismerősünk esetében.

Pali bácsi azok közé tartozik, aki máig tevékeny, háza körül szeret kertészkedni. A szőlőlugasát, virágait rendezgeti, szeret kinn lenni a kertjében. A híreket, a közélet alakulását is figyelemmel kíséri. Elment szavazni június 9-én, érdekli az országos politika alakulása is.

születésnap, Pali bácsi, unokák
Pali bácsi a 3 unokájával
Fotó: BMH

És a foci! - telefonon beszélgettünk Pali bácsival, aki elárulta, kizárólag a magyar válogatottnak szurkolt. Nem véletlen a labdarúgás iránti fokozott érdeklődése: ő még játszott, focizott együtt a falu híres labdarúgójával, a nagyszénási születésű Mátrai Sándorral. Pali bácsi játékosa volt a délmagyarországi labdarúgó válogatottnak. 14 évig vezette a helyi focikört is.

– Mátrai maradt a fővárosban, én hazajöttem – zárta rövidre a focikarrier történetét.

Szombaton Pali bácsi családja körében ünnepelt, szeretteivel és a hozzátartozóikkal együtt, így téve emlékezetessé e jeles napot, a 103. születésnapot. Isten éltesse Pali bácsit jó egészségben!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában