Elégedettség

2024.07.03. 17:38

Újraválasztották Gólya Pált a Civil Szervezetek Szövetségének élére

Tisztújító választást, illetve taggyűlést tartott a Civil Szervezetek Szövetsége szerdán. Az eseményen eldőlt, hogy Gólya Pál újabb négy évig töltheti be a szervezet elnöki posztját, emellett a vezetőség összetétele is változatlan marad.

Vincze Attila

Gólya Pál maradt a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke. Fotó: Vincze Attila

A Békés Vármegyei Kormányhivatal Beliczey termében tartott rendezvényen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent civil szervezetek képviselőit. A politikus elmondta, a kormánynak köszönhetően 2010 óta mintegy háromszorosára nőtt az a forrás, melyre a civil szervezetek pályázhatnak, ami azt is mutatja, hogy meglehetősen intenzív a civil élet hazánkban.

Gólya Pál elmúlt négy évi munkájának elismeréseként emlékplakettet vehetett át Szrenka Pálnétól, a Civil Szervezetek Szövetségének alelnökétől
Gólya Pál elmúlt négy évi munkájának elismeréseként emlékplakettet vehetett át Szrenka Pálnétól, a Civil Szervezetek Szövetségének alelnökétől. Fotó: Vincze Attila


A Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója beszédében kiemelte, hogy 2019-ben kötöttek együttműködési megállapodást a Civil Szervezetek Szövetségével. Dr. Rákóczi Attila kifejtette: meggyőződésük, hogy a Békés vármegyei civil szervezetek a legjobban felkészültek, illetve a legsegítőkészebbek, a szövetség pedig egy olyan partner volt az elmúlt öt évben, akire bármikor lehetett számítani.


A békéscsabai önkormányzat civil ügyekért felelős tanácsnoka arról beszélt, hogy az elmúlt 25 évben igyekezett a város minél jobb kapcsolatot kialakítani az ernyőszervezetben működő civil egyesületekkel. Dr. Juhász István megjegyezte, hogy Békéscsabán mintegy 260 civil szervezet működik, melyek működéséhez a városvezetés az elmúlt években 200 millió forinttal járult hozzá.


A Civil Szervezetek Szövetségének elnöke beszámolt a szervezet 2020-2024. évi tevékenységéről. Gólya Pál többek között kiemelte, hogy jelenleg 104 tagszervezetet tartanak nyilván, az elmúlt négy évben pedig törekedtek a tárgyi és személyi feltételek bővítésére. Emlékeztetett, hogy több pályázatot nyertek, a covid időszakától eltekintve megtartották a rendezvényeiket, így például a nagy sikerű Civil Bált, valamint a Civil Kulturális Börzét is. Végül a taggyűlés egy tartózkodással elfogadta a beszámolót.


Az eseményen Gólya Pál egy-egy emlékplakettel köszönte meg az alelnökök és a bizottsági tagok elmúlt négy évi munkáját, majd Szrenka Pálné alelnök is elismerést nyújtott át az elnök számára. A tisztújító választáson a szövetség tagjai újabb négy évre szavaztak bizalmat Gólya Pálnak, valamint az elnökség jelenlegi képviselőinek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában