Sikeres mezőhegyesi mén

2024.07.22. 13:34

Lázár János: Revanzsot vehetnek a tenyésztők?

A Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. legnagyobb sportló-tenyésztési sikere Revanzs M. Lázár János hívta fel a figyelmet, és mutatta be a gyönyörű állatot a közösségi oldalán.

Csete Ilona

A tenyésztők az idei évtől „Revanzsot” vehetnek. A ménesbirtok legnagyobb sportló-tenyésztési sikere Revanzs M. A 2020-ban született fekete mén a 2020-as HSH Csikóchampionátus Champion mén csikója lett, majd 2023-ban a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete ménvizsgáján első helyezést ért el. A zsűri szerint: a legkomplettebb magyar tenyésztésű ló, jó karakterrel és elegáns küllemmel.

Micsoda megjelenés! - ő Revanzs M. Fotó: Facebook

2024 márciusában Verdenben Revanzs M a 4 évesek saját teljesítményvizsgáján a három legjobb mén közé került és fedeztetési engedélyt szerzett az oldenburgi fajtában. Apja Emerald van’t Ruytershof, anyai vonala az oldenburgi elit kancacsalád Georgette II. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a tenyésztője és tulajdonosa, első csikói 2024-ben várhatóak.  Jelenleg Németországban edzőtáborozik.

Revanzs M. első csikói 2024-ben várhatóak. Fotó: Facebook

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában