Összefoglaló

2024.07.05. 19:38

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 5.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 5-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Az elmúlt napokban a közösségi oldalakon több helyen is felmerült, hogy a két város között, Gyula közelében, nem messze a G-Tex körforgalomtól új fix sebességmérő kezdte meg működését.Utánajártunk, hogy valóban üzembe helyeztek-e itt egy új fix traffipaxot.

Az országos tisztifőorvos az időjárás-előrejelzés alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére július 7-én 00 órától, július 12-e 24 óráig, azaz vasárnap éjféltől péntek éjfélig. A hőségriasztás ideje alatt fokozottan figyelnünk kell egészségünkre.

Július elsején lejárt a határidő, vagyis ettől a naptól kezdve csak visszaváltható palackokat lehet forgalomba hozni az üzletekben. Körképünk során azt tapasztaltuk, hogy a békéscsabai nagy élelmiszerboltokban működnek az automaták, ugyanakkor még viszonylag kevés a visszaváltható palack a polcokon, azonban a számuk folyamatosan nő.

A nyári népművészeti táborokban öt héten keresztül az országból és a határon túlról 30 csoportban közel 400 résztvevő kapcsolódik be a munkába Békéscsabán, a Tégla Alkotóházban, valamint külső helyszíneken, több mester műhelyében. Az első hét pénteken zárul le, bőr- és faművesek, fazekasok, kosárfonók, szíjgyártó-nyergesek, takácsok, hímzők, valamint a gyermek- és ifjúsági csoportok vették birtokba hétfőtől az alkotóházat a gazdag szakmai és közösségi programokon, a népművészet jegyében.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában