Támogatás

2024.07.01. 13:13

A nyugdíjasokat is segítik Dévaványán

Idén is szépen virágzik Dévaványán az önkormányzati kertészetben a burgonya, melyet azokba a háztartásokba szoktak eljuttatni, ahol 65 év feletti nyugdíjasok élnek.

Dinya Magdolna

Sajnos az elmúlt időszakban több év is volt, amikor az aszály miatt nem sikerült a termés, a többi évben viszont mindig elég termett ahhoz, hogy azt szociális célokra tudják felhasználni. A burgonyát elsősorban azokba a háztartásokba szokták eljuttatni, ahol él 65. életévét betöltő nyugdíjas. Az ígéretes virágzás azt sejteti, hogy idén is folytatni tudják ezt a támogatási formát – olvasható a város weboldalán.

nyugdíjasok, burgonya, támogatás
Ígéretes burgonyatermésre lehet számítani Fotó: Shutterstock
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Azonban nemcsak burgonya található a kertészetben, hanem szép mennyiségben szokott teremni a paradicsom is, melyet elsősorban a rászoruló családoknak, illetve a helyi intézményekbe szoktak eljuttatni. A zöldségek kiosztásában és szállításában közreműködik a Családsegítő Szolgálat és a helyben működő egyházi szolgáltatók munkatársai.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában