Békéscsaba

2024.07.04. 11:14

Varázslatos hangulatot teremtettek a CSAKK-stégen - videóval

Szerdán este a Csabagyöngye STÉG Klasszik soron következő koncertjén egy csodálatos fúziónak lehettek az érdeklődök szem- és fültanúi.

Dinya Magdolna

Az Alföld Quartet és a Tabán Táncegyüttes - Békéscsaba két táncművésze különleges fúzión alapuló produkciót állított színpadra. Az előadásra olyan zeneműveket válogattak amelyek magyar és erdélyi népzenei ihletésűek, valamint kortárs zenei elemekkel is átszőtt zeneművekre – Weiner Leó, Bartók Béla, Benedekfi István – kiválóan koreografált táncok közvetítettek mondanivalót a közönség felé. 

csakk stér, néptánc, hangulat
A klasszikus zene és a néptánc kapcsolatát jelenítették meg a produkcióval Fotó: Beol.hu

Az erőteljes kifejezéssel bíró, sokszínű és egyben virtuóz zenei anyagok autentikus népzenei világokba kalauzolták el a közönséget. A látványos táncelemek Farkas Tamás, a Tabán Táncegyüttes művészeti vezetőjének, Örökség Alkotói Díjas koreográfusnak volt köszönhető. Az előadáson a zene- és a táncművészek közös produkciói és tisztán zenei megszólalások váltották egymást az est folyamán. A zeneművészek, a táncművészek, a koreográfus és egy zeneszerző is Békéscsaba szülötte, itt indult a pályafutásuk vagy jelenleg is a városban élnek és alkotnak. Az Alföld Quartet és a Tabán Táncegyüttes a térség legaktívabb, legfoglalkoztatottabb művészeti együttesei közé tartoznak.

 

A vonósnégyes tagjai:

Ágnes Ördög – hegedű

Szomorné Budai Mariann – hegedű

Zita Jankó – brácsa

István Szomor – cselló

 

Fellépő táncművészek:

Júlia Mikesi és László Richárd

Koreográfus: Farkas Tamás

Forrás: beol.hu

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában