Útépítés

2024.07.21. 07:06

Egy villanyoszlop miatt áll a beruházás Zsadányban

Egy villanyoszlop miatt nem tudták egyelőre elindítani több zsadányi utca aszfaltozásának közbeszerzési eljárását – ismertette Dudás Árpád polgármester. A villanyoszlop áthelyezése 4,5 millióba kerülne, ezt nem fogadta el az önkormányzat.

Licska Balázs

A TOP Plusz keretében 64 millió forintot nyertek arra, hogy összességében 500 méteren több, jelenleg csak útalappal rendelkező szakaszt lássanak el szilárd burkolattal. A 4219-es jelű közúttól, a fő utcától kiindulva építenek aszfaltutat, mégpedig a Szabadság utcában 167 méteren, a Kossuth utcában 100 méteren, valamint a helyiek által csak téesz irodaként ismert épület környékén, így a Béke utcában a Kölcsey utca csatlakozásáig 175 méteren, a Kölcsey utcában pedig 60 méteren.

villanyoszlop, útfelújítás, Zsadány, Dudás Árpád
Dudás Árpád polgármester mutatta, hogy melyik villanyoszlopot kellene áthelyezni. Fotó: Licska Balázs

Túl sokat kértek a villanyoszlop áthelyezésére

Elmondta, hogy az illetékes hatóság szerint az aszfaltozás eredményeként a Béke utca egy pár méteres szakaszán az útpadka egy Natura 2000-es természetvédelmi területet is érintene. Ezért kell módosítani némileg az út nyomvonalát, viszont így útban van egy villanyoszlop, amit emiatt át kell helyezni. Erre a munkára kértek árajánlatot, és azt mondták, ez 4,5 millió forintba kerül. Ebbe nem mentek bele, ezért áll egyelőre közbeszerzési eljárás indítása előtt az egész beruházás.

Saját forrásból tették rendbe a Kossuth utcában az útalapot

Dudás Árpád, Zsadány polgármestere hozzátette, hogy a Kossuth utcát is érintené a fejlesztés, amely most csak útalappal rendelkezik. Ezt az útalapot az önkormányzat a szokásos módon, saját forrásból rendbe tette, zúzott kővel feltöltötte annak érdekében, hogy a szakasz járható legyen addig, amíg az aszfaltozás el nem készül.

Ezért jelentette fel Jakab Pétert, a Nép Pártján elnökét Dudás Árpád polgármester

A településvezető elmondta, hogy itt, a Kossuth utcánál készített a közelmúltban Jakab Péter országgyűlési képviselő, a Nép Pártján elnöke egy, a Facebook-oldalára feltöltött videót, és abban állította, hogy 11 millió forintnyi európai uniós támogatást költöttek el a Kossuth utcában, viszont nem aszfaltozásra, hanem csak az útalap rendbetételére. Dudás Árpád polgármester kiemelte, hogy ez nem igaz, ezért rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentést tett a politikus ellen.

Dudás Árpád polgármester kiemelte, hogy saját forrásból tették rendben a Kossuth utcában az útalapot, eddig egy forint európai uniós pénzt sem költöttek rá. Fotó: Licska Balázs

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában