Itt várhatók munkák

2024.07.22. 07:24

Így újulnak meg Zsadány környékén a közutak

Zsadány közigazgatási területén belül a 4219-es út két szakaszát is korszerűsíti a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Magyar Falu Program keretében – ismertette Dudás Árpád polgármester.

Licska Balázs

Lokális pályaszerkezet-csere, a burkolat megerősítése is szerepel az elképzelések között. Illusztráció: Shutterstock

A Magyar Falu Programban a 4219-es jelű mellékút két szakaszának felújítása érinti Zsadányt. Egyrészt a biharugrai elágazás és a zsadányi polgármesteri hivatal között 1,8 kilométeren, másrészt Zsadány és Nagygyanté között, Bölcsipuszta környezetében 1 kilométeren újul meg a burkolat – közölték a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél.

Hozzátették: mindkét helyszínen lokális pályaszerkezet-csere, kétrétegű, teljes felületen történő burkolatmegerősítés, padkaépítés szerepel a programban, emellett burkolati jeleket festenek, növényzetet gondoznak, szükség szerint cserélik a forgalomtechnikai elemeket is. A kivitelezési munkák 2025 első felében készülhetnek el, ha minden szükséges forrás rendelkezésre áll.

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy Bölcsipuszta környezetében jelenleg is 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, de sokszor 60-nal menni is veszélyes, annyira leszakadt az út két széle. Hozzátette, hogy a polgármesteri hivatal és a biharugrai elágazás között pedig a rendszerváltás óta nem volt jelentős felújítás. 

Kiemelte, hogy a 4219-es jelentős forgalmat bonyolít le, Hajdú-Bihar vármegyéből sokan ezen a szakaszon, Zsadányon is keresztül mennek Gyulára. Ezért is mondta indokoltnak, hogy Zsadány belterületén, a Béke utcában legyen végig kerékpárút. Ehhez jelenleg 800 méter hiányzik, ám ha a Vörösmarty és Toldi utcák közötti szakasz is elkészül, akkor a hiány a felére csökken.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában