Munkálatok

2024.08.23. 12:54

Autósok, vigyázat! Parkolókat építenek Békéscsabán

Parkolókat építenek, ezzel kapcsolatban kezdődtek, kezdődnek munkálatok Békéscsabán a Szeberényi téren, a Dedinszky Gyula utcában, valamint a Szigligeti utcai bölcsőde környékén – ismertették az önkormányzatnál. Azt is közölték, hogy meddig tartanak a munkálatok, és hogy hány parkoló készül az egyes helyszíneken.

Licska Balázs

A Szeberényi téren három parkolót építenek, a szakasz egyirányúvá válik az Eötvös utca felé. Fotó: bekescsaba.hu

A város honlapján azt írták, hogy a Szeberényi téren várhatóan augusztus végéig, a Dedinszky Gyula utcában és a Szigligeti utcai bölcsődénél pedig szeptember végéig befejeződnek a munkálatok. A kivitelezés időszakában részleges forgalomterelésekre, lezárásokra kell számítani.

Összesen 24 parkoló épül három helyszínen

  • A Dedinszky Gyula utcában 14 párhuzamos beállású parkolót létesítenek: a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola hátsó udvara előtti területen, a Kórház utca irányában, a meglévő párhuzamos parkolók folytatásaként.
  • A Szigligeti utcai bölcsőde mögött hét merőleges beállású parkoló készül: a Tulipán utca felől megközelíthető garázssorral szemben található üres területen.
  • A Szeberényi téren három 45 fokos felállású parkolót építenek: csatlakozva a Baross és Eötvös utcákat összekötő kiszolgáló úthoz, az evangélikus általános iskola és óvoda főbejáratával szemben lévő zöldfelületen. 

A forgalmi rend is változik a Szeberényi téren

Fontos, hogy a Szeberényi téren változik a forgalmi rend is a beruházást követően. Az intézmény bejárata előtti közel 30 méteres szakasz az Eötvös utca felé egyirányúvá válik.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában