Madármentés

2024.08.04. 15:37

Sérült madarakat mentenek vármegyénk több településéről is

Békéscsabáról, a Linamar Hungary Zrt. kollégái hívták a szentesi vadmentő diszpécserét, egy sérült idei fehér gólyának kértek segítséget az elmúlt napokban. A diszpécser azonnal fogadta a hívást, az egyeztetést követően ketten vállalták a fehér gólya beszállítását a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpontba.

Csete Ilona

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány a közösségi oldalán számolt be az esetről. Kiderült, a madarat a beérkezését követően a kezelőben megvizsgálták.

madármentés, ,sérült madár, fehér gólya
Gólyákat is mentettek több településről, Békésből 
Forrás: Facebook

– Tollas barátunk legyengült állapotban érkezett, sajnos belső vérzése van, így pihentetjük. Majd indulunk vele a Csodadoktor rendelőjébe, dr. Gyovai Tiborhoz. Nagyon köszönjük a két kedves úrnak, hogy megmentették a fiatal fehér gólyát, valamint a szállítást is, tekintettel arra, hogy nincs gépjárművünk, minden segítség számít egy sérült madárnál, hiszen sokszor perceken múlik egy egyed élete – olvasható a beszámolójukban.

Nagy öröm volt hallani, hogy a Linamar Hungary Zrt mennyire óvja a természetet és annak élőlényeit, nemcsak a fehér gólyákat, de bizony a fecskéket is védelmezik.

Azt már néhány órája posztolták a madármentők, hogy hosszú éjszaka elé néznek...

– Kezdődik az éjszakai műszak! Kétegyházáról fehér gólya érkezett hozzájuk legyengült állapotban; Békéscsabáról áramütés miatt sérült fehér gólyát kellett gyógyítaniuk; Nagybánhegyesről legyengült, aprócska fehér gólya érkezett a madármentőkhöz; Gyomaendrődről pedig sérült karvaly került a Szentesi Természet, - és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány gondozásába, ahol arra is figyelmeztetik az embereket (Szarvasról hozva negatív példát, szomorú végkimenetellel), ne itassák a sérült madarakat!

– Az itatás olyan jól sikerült, a tollazatából is csavarni lehetett a vizet, annyi vizet töltöttek a fehér gólyába, s véres víz folyt a csőréből....

madármentők, sérült madarak
A szentesi madármentők Békésből érkezett sérült egyedeket is gyógyítanak
Forrás: Facebook

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában