Összefoglaló

19 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 18.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 18-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Már „polcról levehető” a Moderna rák elleni védőoltása. Biztatónak tűnik a rákkezelés jövője. A hétvégén az Egyesült Királyság kutatói nagy reményekre jogosító eredményeket jelentettek be egy mRNS-vakcina hatékonyságáról az előrehaladott rákos betegek gyógyításában. A Moderna által fejlesztett vakcina az immunrendszert támogatja a rákos sejtek felismerésében és elpusztításában.

Megtalálták a különös körülmények között eltűnt Bódog Dániel holttestét. Bódog Dániel két hete tűnt el.

Újabb detonáció rázta meg Németországot. Egyre több és egyre durvább bűncselekményt követnek el a nyugati országban.

Jön az árvíz: Dankó Béla és békési polgármesterek is dolgoznak a gátakon. Polgármesterek, településvezetők érkeztek a Békés vármegyei 2. számú választókerületből szerdán reggel Neszmélyre, hogy részt vegyenek az árvízi védekezésben. Hét polgármester és egy alpolgármester csatlakozott Dankó Béla országgyűlési képviselőhöz, aki vasárnap este óta dolgozik együtt a helyiekkel a gátak, védművek megerősítésén.

A rendőrök és a helyiek összefogásának köszönhetően találták meg azt a 74 éves nőt, aki eltűnt kedden Gyulán.

További adományokra van még szüksége Ónodi Henriettának. Ónodi Henrietta testvére, Ónodi Klausler Barbara a héten ismét Békéscsabára érkezett és a városházán egyeztetett Szarvas Péter polgármesterrel és Varga Tamás alpolgármesterrel tájékoztatást adva a március 28-án súlyos szívinfarktuson átesett és azóta ápolásra szoruló olimpiai bajnok állapotáról.

Szijjártó: kritikus területeken sikerült összekötni Magyarország és Szerbia gazdaságát, s ezáltal mind a két ország ellenállóbbá vált a válságokkal és a veszélyekkel szemben

Dariday Róbertre emlékeztek kedden este a Békéscsabai Jókai Színházban. A színművész 96 éves korában, idén júliusban hunyt el. Dariday Róbert életútjának fontos pillanatait, főbb alakításait, szellemiségét idézte fel a Koltay Gábor által összeállított műsor.

Tortamustra 2024 címmel hirdetett pályázatot profi és amatőr cukrászok, valamint cukrásztanulók számára a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum – ismertette a Munkácsy Mihály Múzeum.

Idén az elmúlt tíz év legalacsonyabb körtetermése várható, derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeB körképéből. Békésben sem rózsás a helyzet, bár a hosszú nyári hőség miatt kevesebb potyogott le, mint almából, úgy tűnik a körte jobban bírta. Hankó János, a békéscsabai Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke elmondta, fajtája válogatja, milyen a körtetermés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában