Édes anyanyelvünk

21 órája

A Táncsics gimnáziumban az országos döntőbe jutás volt a tét

Orosházán a Táncsics Mihály gimnázium adott otthont az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny megyei fordulójának.

Csete Ilona

Az Anyanyelvápolók Szövetsége, Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és a Kazinczy-díj Alapítvány versenyén középiskolás diákok mérették meg magukat két kategóriában. A tét az országos döntőbe jutás volt. A döntőt Sátoraljaújhelyen rendezik, ahol megyénket a gimnáziumi kategóriában Tóth-Riegler Emma és Szabó Krisztina Tímea, a szakgimnázium, szakközépiskola, technikum, szakiskola kategóriában Horváth Luca és Bélteki Bence képviselik majd.

Tét: az országos döntőbe jutás

Eredmények gimnázium kategóriában: 1. Tóth-Riegler Emma (Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium), felkészítő: dr. Farkasné Csató Katalin és Pallagi Csilla; 2. Szabó Krisztina Tímea  (Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium), felkészítő: Dr. Farkasné Csató Katalin; 3. Kriska Viktória (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium), felkészítő: Menyhárt Krisztina.

Szakgimnázium, szakközépiskola, technikum, szakiskola kategóriában: 1. Horváth Luca (Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium), felkészítő: Szilágyi László; 2. Bélteki Bence (Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium), felkészítő: Deli Katalin Beáta; 3. Deák Kevin (Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)
felkészítő: Deli Katalin Beáta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában