Nyitott templom

2024.09.14. 17:30

Festői élménnyel várták Kardoskúton a templomba betérőket - videóval

Az Orosházi Evangélikus Gyülekezet Kardoskúti Leánygyülekezete is csatlakozott Ars Sacra – nyitott templomok napja programhoz. A kardoskúti templom tárt ajtókkal várta az érdeklődőket szombaton. Aki oda belépett, annak a lelki megnyugvásához hozzájárult a zene és a fantasztikus látvány.

Csete Ilona

A környék amatőr művészeinek kiállítása, a táj ihlette műveik vittek életet a kardoskúti evangélikus templomba szombaton. Két orosházi alkotó, Szénási Józsefné és Nagyné Sinka Erzsébet mutatkozott be.

festő élmény, Kardoskút, templom
A templom falai között két orosházi alkotó mutatkozott be képeivel. A szerző felvétele

A templomtörténeti állandó kiállítás mellett e két alkotó olyan hangulatot varázsolt Isten házában, amiért érdemes volt betérni. Az Orosházi Evangélikus Gyülekezet Kardoskúti Leánygyülekezete ilyen atmoszférát teremtve várta a látogatókat szombaton.

Szverle István elmondta, ingyenes programjuk keretében ezzel a kiállítással kedveskedtek, de felkészültek arra is, ha gyermekek érkeznek, akkor ők rajzolhatnak, amíg szüleik nézelődnek, beszélgetnek. És akinek van kedve, filmvetítésbe is bekapcsolódhat a nap végén.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában