Csereprogram

21 órája

Beletanulnak a vietnámiak a magyar gasztronómiába Csabán

Kölcsönös tanulói csereprogram keretében, a gasztronómia jegyében Vietnámból Ho Chi Minh-városból érkezett öt fős delegáció – két oktató és három tanuló – Békéscsabára. A Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolában egyhónapos szakács, cukrász szakmai gyakorlatot teljesítenek.

Nyemcsok László

A most kezdődő programot az az együttműködési megállapodás tette lehetővé, amely a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Saigontourist Hospitality College között született 2023-ban. Ennek értelmében kölcsönös tanulói és oktatói csereprogramot valósít meg a két iskola a vendéglátóipari képzés területén.

vietnámiak, BSZC, gasztronómia, csereprogram
Megérkeztek a vietnámiak a Békéscsabai Szakképzési Centrumba, és el is kezdték a munkát. Fotó: BSZC

Idén tavasszal már teljesült egy sikeres mobilitás, amelyen a Zwack tagintézmény négy diákja és két oktatója vett részt. Ho Chi Minh-városában, a Saigontourist Hospitality College tankonyháján ismerhették meg néhány jellegzetes, vietnámi étel elkészítési módját.

A békéscsabai program első hetében a vietnámi csoport a szakmai gyakorlat során jellegzetes magyar előételeket készít, szabad idejükben pedig a fogadó iskola szervezésében megismerkednek Békéscsaba nevezetességeivel, kirándulást tesznek Gyulára és Szabadkígyósra.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában