Orosháza

2 órája

Gizi néni évszázadnyi tapasztalatával éli csendes mindennapjait

Idős lakójuk köszöntésére készültek pénteken reggel Orosházán, az Egységes Szociális Központ Ezüst Fenyő Idősek Otthonában, ahol Csmela Józsefné tortáján a 100. születésnap gyertyái égtek. Gizi néni szeretteitől, az otthon lakóitól és dolgozóitól virágokat, ajándékokat, Dávid Zoltán polgármestertől oklevelet vett át szerényen mosolyogva.

Csete Ilona

Csmela Józsefné csendesen várta az őt ünneplőket pénteken, az Ezüst Fenyő idősek otthonában. Kovács Gizella Julianna 1924. szeptember 29-én született Pusztaföldváron. E jeles, 100-ik születésnap nemcsak az ünnepeltnek, de minden jelenlévőnek emlékezetes lett.

100 éves, Orosháza, születésnap, századik születésnap
Csmela Józsefné Orosházán ünnepli 100. születésnapját A szerző felvétele

Gizi nénit, amikor a hosszú élet titkáról kérdezték, azt mondta, a mennyei atyának célja volt vele, hogy idáig megtartotta... Ráadásul az élet nagy ajándéka a család szeretete, de nagyon sok szeretet kap az otthonban is.

– Remélem, nem okozok sok bosszúságot a környezetemnek. Ha hozzám fordul valaki, szívesen meghallgatom, ha erre nincs szükség, akkor én továbbállok – mondta mosolyt csalva hallgatósága arcára. Azt szomorúan jegyezte meg, hogy a kor előrehaladtával le kellett mondania a kerékpározásról, majd lassan minden másról is. 2019-ben költözött be a Táncsics utcai otthonba Gizike néni, aki a házi ipari szövetkezettől bedolgozóként vonult nyugdíjba.

Azt már a dolgozóktól tudtuk meg, hogy csodálatosan szaval lakójuk, akihez e jeles napra finom tortával is érkeztek a köszöntők.

Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte az ünnepeltet. Fotó: Csete Ilona

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában