Békéscsaba

15 órája

József Attila verscímei alapján neveznek el öt közt a Lencsésin

József Attila egyszavas verscímei alapján nevezik el a Lencsési utat és a Fövenyes utcát összekötő öt útszakaszt – derült ki a közelmúltban Békéscsabán, a városi közgyűlés ülésén. Így lesz Altató, Flóra, Gyémánt, Margaréta és Pöttyös köz is a Lencsési, egyébként hivatalosan József Attila-lakótelepen.

Licska Balázs

Lesz Altató, Flóra, Gyémánt, Margaréta és Pöttyös köz is a Lencsési lakótelepen. Fotó: bekescsaba.hu

Varga Tamás alpolgármester kezdeményezte a Lencsési utat és a Fövenyes utcát összekötő öt útszakasz elnevezését. A grémium ülésén elmondta, hogy 12 József Attila-verscímet vetett fel és szavaztatott meg, a városi közgyűlés – és előtte az illetékes bizottság és munkacsoport – számára pedig ezek közül az öt legtöbb voksot kapót javasolta.

Úgy véli, hogy az útszakaszok elnevezése segítheti a tájékozódást, erősítheti az identitást, illetve arra is utal, hogy hivatalosan József Attiláról nevezték el a lakótelepet. Az Altató, Flóra, Gyémánt, Margaréta és Pöttyös közöket jelző táblákon pedig elhelyeznék az adott József Attila-verset vagy annak egy részletét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában