HSMA Erős Emberek WHB Liga

20 órája

Kónya Gergő a legerősebb - videóval

Az elmúlt hétvégén, a jánossomorjai etappal ért véget az erős emberek idei ligasorozata. A május elejétől szeptember végéig tartó hatállomásos sorozaton Kónya Gergő lett az abszolút győztes.

dr. Nagy Szilvia

– A ligasorozat egy pontgyűjtéses verseny, ahol minden fordulóban tíz pontot szerez a győztes, a második helyezett kilencet, a harmadik nyolcat és így tovább. Aki a hat forduló alkalmával a legtöbbet gyűjti, az lesz a WHB Liga összetett bajnoka, azaz a legeredményesebb versenyző az évben. Az idei liga az én sikeremmel zárult – részletezte a csárdaszállási Kónya Gergő. A sportoló magabiztosan menetelt végig a verseny állomásain (Győr, Szatmárnémeti, Mosonmagyaróvár, Hódmezővásárhely, Bábolna, Jánossomorja) a legtöbb pontot bezsebelve. Hangsúlyozta, elmondhatatlanul boldog, hogy bajnok lett. Külön öröm, hogy hat fordulóból négyen is ő diadalmaskodott.

Kónya Gergő, ligasorozat, erős
Kónya Gergő lett a HSMA Erős Emberek WHB Liga összetett bajnoka. Fotó: HSMA-Stekler Bendegúz
 

Kónya Gergő már édesapaként versenyez

–  A ligagyőzelem hatalmas mérföldkő a sportkarrieremben. Az idei szezon eleve más volt, mint a korábbiak, ugyanis családapaként készültem a viadalokra. Tavaly novemberben született meg a kisfiunk, így nemcsak az edzőterem súlyai között, hanem a gyerekszobában is helyt kell állnom. Úgy érzem, sikerül – tette hozzá Kónya Gergő, aki három címet is elnyert. Büszke és rengeteg erőt tud meríteni a folytatáshoz. 

– Május elején országos bajnok lettem egyéniben, majd szeptember elején Lovászi Imre barátommal páros országos bajnokok lettünk. Mindezeket megkoronázva összetett bajnoki címet nyertem el ebben az évben. Mindent elértem, amit idehaza ebben a sportban lehetséges – összegezte. Hozzáfűzte, jövőre címvédőként indul a szezonban, igyekszik a megszerzett bajnoki címeket megvédeni. Reményei szerint több nemzetközi versenyen is bizonyíthat.

Az idei szezon érdekességei

Kónya Gergő a tizedik szezonját zárta a sportban. Tíz éve kihagyás nélkül versenyez, eredetileg is arra készült, hogy egyszer bajnok legyen. 

Tíz év számokban mérve:

  • több, mint 1500 edzés, 
  • több, mint 4 ezer edzőteremben töltött óra, 
  • több, mint 10 ezer tonna megmozgatott súly.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában