Kötegyán

2024.09.09. 07:00

Napelemek is kerültek az idősek otthonára

A vége felé közeledik Kötegyánban az idősek otthona energetikai korszerűsítése – mondta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

Licska Balázs

Az önkormányzat a beruházásra 90 millió forintos támogatást nyert el a TOP Plusz keretében. A fejlesztés során napelemes rendszert telepítettek, hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas klímákat szereltek fel, szigetelték a padlásfödémet, illetve rendbe tették a gázkazánt. Emellett teljes mértékben felújították a mozgáskorlátozott mosdót.

idősek otthona, napelem, Kötegyán
Az energetikai korszerűsítés során napelemes rendszert is telepítettek az idősek otthonánál – mondta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia, Kötegyán polgármestere. Fotó: Licska Balázs  

Hozzátette, hogy az idén befejeződő energetikai korszerűsítés eredményeként jelentős összeget spórolhatnak majd a rezsiköltségeken, és hogy az így megtakarított összeget az intézmény más fejlesztéseire költhetik. Megemlítette: miután megemelkedtek az energiaárak, volt, hogy havi 1-1,2 millió forintos gázszámlát kaptak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában