Jelentős segítség

2024.09.04. 13:58

Tehetséges szarvasi fiatalok továbbtanulását támogatják

Hat tehetséges, de nehéz helyzetben lévő szarvasi fiatal továbbtanulását támogatja idén a Szarvasért Alapítvány, illetve a város önkormányzata. A személyenkénti 200 ezer forintról szóló támogatási megállapodásokat kedden írták alá.

Vincze Attila

A Szarvasért Alapítvány 2013 óta eddig 56 főt támogatott összesen 11,2 millió forinttal. A szervezet kuratóriumának döntése alapján idén hat szarvasi fiatalt részesítenek támogatásban. 

Szarvasért Alapítvány, fiatal, továbbtanulás, támogatás
A Szarvasért Alapítvány az önkormányzattal karöltve idén hat tehetséges, de nehéz helyzetben lévő fiatal továbbtanulását támogatja. Fotó: Petneházi Andrea / Szarvasért Alapítvány

A diákok mindegyike tehetséges, valamilyen tehetség területen kiemelkedő eredménnyel rendelkezik, valamint jó tanuló, ugyanakkor a szociális helyzetük indokolja támogatásukat. A hat tanuló közül három diákot közvetlenül az alapítvány, hármat pedig a szarvasi önkormányzat segítségével támogatnak. A diákok személyenként 200 ezer forintot kapnak két részletben: az egyiket most tanévkezdéskor, a másikat pedig a második félév elején.
A megállapodásokat kedden a Szarvasért Alapítvány elnöke, Závogyán Judit és a támogatott diákok Csernus Zsolt önkormányzati képviselő jelenlétében írták alá.

A támogatott diákok névsora

  • Bacsa Zalán Viktor, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Gazdálkodás szak
  • Dürgő Csaba, Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar Angol nyelv és kultúra tanár, Biológiatanár
  • Molnár Viktória, Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Anglisztika szak
  • Szakács Zoltán, Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Programtervező informatikus szak
  • Terhes Flóra Kata, Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Pénzügy és számvitel szak
  • Varga Vivien, Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Kereskedelem és Marketing szak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában