Munkácsy Mihály Múzeum

Tegnap, 10:44

Tortamustra: profik és amatőrök is pályázhatnak

Tortamustra 2024 címmel hirdetett pályázatot profi és amatőr cukrászok, valamint cukrásztanulók számára a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum – ismertette a Munkácsy Mihály Múzeum.

Licska Balázs

Olyan tortákat és süteményeket várnak a nevezőktől, amelyek a téli időszakra leginkább jellemző ízekkel, színekkel és formákkal rendelkeznek. A beérkezett műveket egynapos nagyszabású kiállítás és fesztivál keretén belül tekintheti meg a nagyközönség, a hozzá kapcsolódó cukrászati bemutatókkal és vásárral együtt. 

tortamustra,pályázat, 2024
Tavaly is nagy sikert aratott a Tortamustra a múzeumban. Fotó: Bencsik Ádám

A kiírásra négy kategóriában lehet pályázni.

  • Design kategória I. Ezt profi cukrászok, cukrászdák részére hirdették meg, a design tortát piskóta-, gabonamassza- vagy hungarocellalapra kell elkészíteni. 
  • Design kategória II. Ezt sütni szerető lelkes amatőrök és cukrásztanulók számára hirdették meg, itt is design tortát kell készíteni piskóta-, gabonamassza- vagy hungarocellalapra.
  • Design kategória III. Ebben a kategóriában mézeskalácsalapból kell cukrászati artisztikát építeni, nevezhetnek profi cukrászok és cukrászdák, sütni szerető lelkes amatőrök és cukrásztanulók egyaránt.
  • Íz kategória. Legalább 30 szeletes tortával vagy süteménnyel lehet nevezni, az elsődleges bírálati szempont itt az íz lesz. Olyan tortákat és süteményeket várnak profi cukrászoktól, diákoktól és sütni szerető amatőröktől egyaránt, amelyek a téli időszakban leginkább népszerű alapanyagok – méz, fahéj, narancs, csokoládé – felhasználásával készültek.

Pályázni lehet a Munkácsy Mihály Múzeum oldalán elérhető nevezési lap hiánytalan kitöltésével és a [email protected] e-mail címre való visszaküldésével lehet, szeptember 30-ig. A tortákat, süteményeket november 9-én, szombaton 8 és 9.30 óra között kell leadni a múzeumban. Itt értékeli a pályaműveket a neves szakemberekből álló zsűri, az eredményeket pedig a Tortamustra 2024 című tortakiállítás és fesztivál ideje alatt hirdetik ki.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában