2024.09.18. 10:44
Tortamustra: profik és amatőrök is pályázhatnak
Tortamustra 2024 címmel hirdetett pályázatot profi és amatőr cukrászok, valamint cukrásztanulók számára a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum – ismertette a Munkácsy Mihály Múzeum.
Olyan tortákat és süteményeket várnak a nevezőktől, amelyek a téli időszakra leginkább jellemző ízekkel, színekkel és formákkal rendelkeznek. A beérkezett műveket egynapos nagyszabású kiállítás és fesztivál keretén belül tekintheti meg a nagyközönség, a hozzá kapcsolódó cukrászati bemutatókkal és vásárral együtt.
A kiírásra négy kategóriában lehet pályázni.
- Design kategória I. Ezt profi cukrászok, cukrászdák részére hirdették meg, a design tortát piskóta-, gabonamassza- vagy hungarocellalapra kell elkészíteni.
- Design kategória II. Ezt sütni szerető lelkes amatőrök és cukrásztanulók számára hirdették meg, itt is design tortát kell készíteni piskóta-, gabonamassza- vagy hungarocellalapra.
- Design kategória III. Ebben a kategóriában mézeskalácsalapból kell cukrászati artisztikát építeni, nevezhetnek profi cukrászok és cukrászdák, sütni szerető lelkes amatőrök és cukrásztanulók egyaránt.
- Íz kategória. Legalább 30 szeletes tortával vagy süteménnyel lehet nevezni, az elsődleges bírálati szempont itt az íz lesz. Olyan tortákat és süteményeket várnak profi cukrászoktól, diákoktól és sütni szerető amatőröktől egyaránt, amelyek a téli időszakban leginkább népszerű alapanyagok – méz, fahéj, narancs, csokoládé – felhasználásával készültek.
Pályázni lehet a Munkácsy Mihály Múzeum oldalán elérhető nevezési lap hiánytalan kitöltésével és a [email protected] e-mail címre való visszaküldésével lehet, szeptember 30-ig. A tortákat, süteményeket november 9-én, szombaton 8 és 9.30 óra között kell leadni a múzeumban. Itt értékeli a pályaműveket a neves szakemberekből álló zsűri, az eredményeket pedig a Tortamustra 2024 című tortakiállítás és fesztivál ideje alatt hirdetik ki.