Füzesgyarmat

3 órája

Továbbra is igényelhető az iskolakezdési támogatás

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat Füzesgyarmaton minden füzesgyarmati óvodás, általános és középiskolás, felsőfokú tanulmányokat nappali tagozaton folytató diák számára – ismertették az önkormányzat Facebook-oldalán.

Licska Balázs

A kérelmeket szeptember 30-ig kell beadni a polgármesteri hivatalban.

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A város honlapján közzétették a részleteket: jövedelemhatártól függetlenül az óvodásoknak 2 ezer, az általános iskolásoknak 5 ezer, a középiskolásoknak 6 ezer, az egyetemistáknak és főiskolásoknak pedig 7 ezer forintot biztosítanak, erre lehetőséget ad az önkormányzat pénzügyi helyzete.

Azokban a családokban, ahol az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a 90 ezer forintot, az általános iskolás gyerekek után 8000, a középiskolások után pedig 12 ezer forintot biztosítanak. Amennyiben a szülő – tartós beteg gyermekére tekintettel – magasabb összegű családi pótlékban részesül, 10 ezer forintos támogatást nyújtanak.

Az iskolakezdési támogatást igényelni kell, a szükséges nyomtatványok beszerezhetők a polgármesteri hivatalban. A kérelmeket szeptember 30-ig lehet beadni – hívták fel a figyelmet a füzesgyarmati városházán.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában