Közművelődés

2 órája

Új rendeletet alkottak Vésztőn

Rábólintott a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló rendeletre Vésztőn a képviselő-testület a nemrég tartott ülésén. A korábbi, 2019-es rendeletet jogszabályi kötelezettség miatt vizsgálták felül, és úgy értékelték, hogy érdemesebb a meglévő módosítása helyett egy vadonatúj rendeletet alkotni.

Licska Balázs

Karakas Anikó polgármester elmondta, hogy a felülvizsgálat során egyeztettek mindkét, a német és a roma nemzetiségi önkormányzattal. 

művelődési központ, Vésztő, Sinka István
Az önkormányzat a közművelődési alapszolgáltatásokat elsősorban a művelődési központtal látja el. Fotó: Facebook/Sinka István Művelődési Központ

A rendeletben szerepel többek között az, hogy az önkormányzat a közművelődési alapszolgáltatásokat elsősorban a művelődési központtal látja el. A művelődési központ a város által alapított, valamint költségvetési szervként működő Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár, mint integrált kulturális intézmény szervezeti egysége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában