Iskolanap

2 órája

130 éves az orosházi iskola, játékosan, sportosan ünnepeltek

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola idén ünnepli fennállásának a 130 éves évfordulóját. Pénteken iskolanapot tartottak, ennek a jeles évfordulónak a jegyében zajlott több programelem is. Ottjártunkkor koszorúztak, majd fát ültettek.

Csete Ilona

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 130 éves ebben a tanévben. Az ünnep jegyében voltak már rendezvényeik, például nemzetközi sportnapot is tartottak.

130 éves iskola, orosházi
Fát is ültettek az iskolanapjukon A szerző felvétele

A péntek nyitó áhítattal kezdődött a reformáció hónapja tiszteletére, majd 130 percnyi iskolanappal folytatódott , ahova meghívták az evangélikus iskola diákjait is – így összegezhetjük a hét utolsó tanítási napját, amikor a város utcáin is megjelentek a diákok. A bemelegítés után a már hagyományos 1517 méter futás részeseivé váltak a Táncsics utcán. Az evangélikus és a református templom érintésével futották le a távot. Visszatérve, az Előd utcai intézményben pedig meguzsonnáztak (hírportálunk értesülése szerint a gyülekezet tagjai a pedagógusokkal reggel 6 órától készítették az ebédlőben 500 gyereknek a finom zsíros kenyeret).

A nap részeként  – sok játékos és sportos tevékenység mellett – megkoszorúzták a földszinti emléktáblát, ezt követően emlékfákat is ültettek, időkapszulát elhelyezve a földbe. Óriási sikere volt az 500 szeletes csokitortának is a déli harangszókor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában