Felnőttképzés

1 órája

Battonyán folyamatos az igény a képzések iránt

A Battonyán meghirdetett felnőttképzések iránt óriási az érdeklődés. Hónapokkal ezelőtt jelent meg az első felhívás, hogy a Gyulai Szakképzési Centrummal közösen lehetőség nyílik azoknak újra iskolapadba ülni, akik szeretnék magukat (át)képezni. A számuk azóta is egyre gyarapodik. A város és a centrum közötti együttműködés kiszélesítése volt a téma a napokban is.

Csete Ilona

Battonyán, a városházán tartottak megbeszélést a felnőttoktatásról. A városba érkezett Simon István Tamás, a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja , akit Mákos Árpád polgármester fogadott.

Balázsné Szabó Erzsébet, Mákos Árpád, Simon István Tamás a találkozón
Fotó: BMH

Az elmúlt hónapokban kimagaslóan nagy igény mutatkozott a térségben élő lakosság részéről a különböző szakmai képzések iránt, amelyeknek a régi általános iskola épülete ad otthont. Legnépszerűbb képzések a jelenleg futó 12 képzés közül a villanyszerelő, a központifűtés-és gázhálózatrendszer szerelő, valamint a szociális ápoló és gondozó – ez is elhangzott a találkozón Balázsné Szabó Erzsébettől, a képzések helyi koordinátorától.

A város polgármestere üdvözölte a térségben élők számára nyújtott nagyszerű, a felnőttképzést érintő lehetőséget és együttműködési szándékát fejezte ki a folytatásban.

A közös munka keretében újabb szakmai képzéseknek ad otthont Battonya: a szépészet  és a turizmus-vendéglátás ágazatok iránt érdeklődők jelentkezését várják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában