Támogatás

1 órája

Segítik, hogy eljussanak a gyerekek a színházba Jaminából

Segíti az önkormányzat, hogy eljussanak Jaminából a tanulók a Békéscsabai Jókai Színház előadásaira.

Licska Balázs

A jaminai részönkormányzathoz fordult kérelemmel az Erzsébethelyi Általános Iskola. Az intézményben tanuló diákok számára minden évben lehetőséget biztosítanak, hogy a Békéscsabai Jókai Színház bérletes előadásain részt vegyenek. A részvétel önköltséges, és ebben benne van a bérlet ára és az utazási költség is. 

Jókai színház, jaminai diákok, előadás
Háromszáznál is több jaminai diák jelentkezett, hogy részt venne a színházi előadásokon. Fotó: visitbekescsaba.hu

Azért, hogy ezt csökkenthessék, segítséget kért a suli. Ugyanis míg a bérlet ára diákonként 5500 forint, addig az utazási költség alkalmanként és fejenként 2000 forint. A Madách utcai intézményben 210, a Rózsa utcaiban 100 tanuló jelentkezett az előadásokra.

Az önkormányzat – a jaminai részönkormányzat előirányzatából – a Tizenkét Évfolyamos Nevelőiskoláért Alapítvány részére 942 ezer, az Alapítvány a Korszerű Oktatásért számára pedig 449 ezer forint támogatást nyújt: előbbivel a Madách utcában, utóbbival a Rózsa utcában tanuló diákok színházba járását segítik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában