Strausz Róbert

2 órája

Lemondott Magyar Péter zűrös ügyekbe keveredett gyulai segítője

Az Origo információi szerint lemondott megyei szervezői posztjáról Strausz Róbert, a Tisza Párt Békés vármegyei koordinátora (megyei vezetője). Magyar Péter gyulai segítőjének zűrös ügyeivel korábban többször foglalkozott portálunk is.

Beol.hu

Cikksorozatban foglalkozott a Mandiner, majd hírportálunk is a 2022 végén a Demokratikus Koalíció (DK) eligazításán résztvevő, de idén már a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt szekerét toló Strausz Róberttel. Mint olvashatták, a gyulai férfi a világhírű zeneszerző, Johann Strauss leszármazottjának tekinti magát, illetve egy 1999. december 5-én megjelent lapban ő maga ismerte el, hogy betört a gyulai könyvtárba és művelődési házba, mivel nem hirdették meg a koncertjeit. 

Magyar Péter gyulai segítője, Strausz Róbert, lemondott
Magyar Péter (jobbra) és gyulai segítője, Strausz Róbert Montázs: Mandiner

Elsőrendű vádlott volt egy pénzhamisítási ügyben

Portálunk, 2005-ös, a Szegedi Ítélőtábla ítéletét ismertető írása szerint ő volt az elsőrendű vádlott egy sarkadi pénzhamisítási ügyben: 8 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztés büntetést kapott. Strausz a közösségi portálon azt állította, első fokon felmentették, másodfokon elítélték, aztán perújítással felmentették, ám utóbbi nyomát nem találták a Mandiner munkatársai.

A napokban lemondott

Az Origo friss információi szerint Strausz Róbert a napokban lemondott a Tisza Párt megyei szervezői posztjáról.

„Hiába szóltunk sokan”

Az ügy a napokban a Barátság Tisza Sziget Gyula csoportban is napirendre került. „Na, ezt lehetett volna megelőzni, vagyis megelőzni azt, hogy ki legyen téve a Tisza meg Magyar Péter az ilyenféle támadásoknak. De az itteni emberek mentek lelkesen egy bűnöző után, hiába szóltunk sokan. Békés megye ezzel is leégetett, miközben vannak komoly gondok, amit meg kellene oldani” – írta például Pomuczné Nagy Ildikó.

„Árt Magyar Péternek és a Tisza Pártnak”

A csoport adminisztrátora pedig így fogalmazott: 

Még Májusban jeleztem, hogy egy ilyen múlttal rendelkező személy, árt a Tisza Pártnak és Magyar Péternek. A Tisza Pártban bűnözőknek nincs mit keresni, ez Alap.

Számos bűncselekmény és bűncselekménygyanús eset

Cigarettacsempészet, pénzmosás, piramisjáték, erőszakos akció is írható a tiszás tagok számlájára. Magyar Péter pártjának tagjai közt bőven akad olyan, akinek volt már dolga a rendőrséggel – írtuk korábban. A napokban cigarettacsempészet és pénzmosás miatt tartóztattak le a hatóságok négy személyt, köztük a Tisza Párt szolnoki koordinátorát. A Magyar Nemzet információi szerint Cs. S.-ről van szó, aki büszkén feszített Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is.


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában