Alakuló ülés

2 órája

Fiatalokról, horgászokról, támogatásokról is döntöttek Nagykamaráson

Nagykamarás önkormányzatának a képviselő-testülete megtartotta alakuló ülését. Alpolgármestert, bizottságokat nem választottak.

Csete Ilona

Nagykamarás képviselő-testülete az eskütétel után számos napirendet tárgyalt. Mohácsi Klaudia polgármester megindokolta, kit és miért javasol alpolgármesternek. A titkos szavazás nem hozott eredményt. Nem döntöttek a bizottságokról sem.

Mohácsi Klaudia, Nagykamarás
Mohácsi Klaudia polgármester

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez sok éve csatlakoznak a nagykamarásiak is. Ennek a támogatási formának az a célja az esélyteremtés érdekében, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányai idején segítsen. A testületi ülésen elhangzott, az elmúlt években a felsőoktatásban tanulóknak 10 ezer forintot biztosított az önkormányzat. Jelenleg ebben 8 fiatal érintett. A képviselők megszavazták a Bursa Hungarica ösztöndíjprogramhoz való csatlakozását Nagykamarásnak a folytatásban is.

Arról is döntöttek, hogy lehetőség van újra pályázni önkormányzati rendkívüli támogatásra, azt az önkormányzat október 15-éig benyújtja. A bejelentések között szerepelt, hogy a horgászok olyan egyesületi nevet szeretnének, amelyben szerepel a településnév. A Nagykamarási Boda-tavi Horgász Egyesület névhasználati jogát elfogadták a képviselők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában