Erdei gombás

2 órája

A pizza-világbajnokságon ért el óriási sikert a gyulai Muntyán Stella - videóval

Óriási sikert ért el a gyulai Muntyán Stella a Nápolytól 100 kilométerre található Paestumban tartott 10. Pizza DOC (Campionato Mondiale Pizza Doc) világbajnokságon. A fürdővárosi hölgy egy egészen különleges pizzával készült a megmérettetésre, így a Pizza Gourmet kategóriában fantasztikus eredményt ért el a pizza-világbajnokságon.

Papp Gábor

Muntyán Stella elmondta, másfél éve kezdett el „pizzázni”, pizzát készíteni amatőrként, majd ez a hobbija egyre komolyabbá vált. Mint elárulta, már tavaly is részt vettem a pizza-világbajnokságon. 

Muntyán Stella, pizza-világbajnokság
Muntyán Stella hatalmas sikert aratott a pizza-világbajnokságon.

– Akkor azzal a céllal vágtam neki a megmérettetésnek, hogy a népes mezőnyben bekerüljek az első ötvenbe. Most rengeteg tanulás, felkészülés és munka után azt a célt tűztem ki magam elé, hogy ott legyek a legjobb 20-ban – fogalmazott.

Pizza-világbajnokság: óriási gyulai siker

Stella öt kategóriában indult a Pizza DOC világbajnokságon, és előzetesen is a Pizza Gourmet kategóriában látta a legnagyobb esélyt a jó szereplésre.

Erdei gombakrém volt az alap

A pizzához mindent ő készített. A finomság alapját erdei gombakrém adta egy nagyon pici szarvasgombával. A pizzára feltétként pirított erdei gomba kéféle sajt, erdei állatok lisztből formált figurája és parmezánropogós került. A versenyen a kemencénél végzett munkát úgynevezett kemencebírók értékelik, amelynek keretében figyelnek arra, hogy a versenyző miként használja a pizzalapátot, miként végzi a tésztanyújtást, mennyire sül át a pizza, mennyire ügyes az illető a tisztaságra. Magát a pizzát viszont már anonim módon pontozzák, vagyis a zsűrinek fogalma sincs értékeléskor, hogy azt ki készítette el.

– A háromnapos verseny eredményhirdetésére sajnos lebetegedtem, megfáztam, de nem hagytam ki. Bevallom őszintén, hogy elsírtam magam, amikor bemondták a nevem, és hogy harmadik helyen végeztem. A sok munka, energiaráfordítás meghozta az eredményét – értékelte a sikert Stella.

Jótékonyság: pénteken Gyulán is találkozhatnak a világbajnoki harmadikkal

A világbajnoki dobogóssal egyébként hamarosan Gyulán is találkozhatnak az érdeklődők.

– Pénteken délután 2 órától az Almásy-kastélyban jótékonysági pizzasütést szervezünk a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány részére. Nagyszerű pizzaszakácsok érkeznek majd, és mindenki, aki úgy gondolja, támogatva a jótékonysági célokat vásárolhat és falatozhat a pizzából. Remélem, hogy segíteni tudjuk Abdul doktorék és az alapítvány nagyszerű munkáját – tette hozzá Muntyán Stella.

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában