2 órája
A pizza-világbajnokságon ért el óriási sikert a gyulai Muntyán Stella - videóval
Óriási sikert ért el a gyulai Muntyán Stella a Nápolytól 100 kilométerre található Paestumban tartott 10. Pizza DOC (Campionato Mondiale Pizza Doc) világbajnokságon. A fürdővárosi hölgy egy egészen különleges pizzával készült a megmérettetésre, így a Pizza Gourmet kategóriában fantasztikus eredményt ért el a pizza-világbajnokságon.
Muntyán Stella elmondta, másfél éve kezdett el „pizzázni”, pizzát készíteni amatőrként, majd ez a hobbija egyre komolyabbá vált. Mint elárulta, már tavaly is részt vettem a pizza-világbajnokságon.
– Akkor azzal a céllal vágtam neki a megmérettetésnek, hogy a népes mezőnyben bekerüljek az első ötvenbe. Most rengeteg tanulás, felkészülés és munka után azt a célt tűztem ki magam elé, hogy ott legyek a legjobb 20-ban – fogalmazott.
Pizza-világbajnokság: óriási gyulai siker
Stella öt kategóriában indult a Pizza DOC világbajnokságon, és előzetesen is a Pizza Gourmet kategóriában látta a legnagyobb esélyt a jó szereplésre.
Erdei gombakrém volt az alap
A pizzához mindent ő készített. A finomság alapját erdei gombakrém adta egy nagyon pici szarvasgombával. A pizzára feltétként pirított erdei gomba kéféle sajt, erdei állatok lisztből formált figurája és parmezánropogós került. A versenyen a kemencénél végzett munkát úgynevezett kemencebírók értékelik, amelynek keretében figyelnek arra, hogy a versenyző miként használja a pizzalapátot, miként végzi a tésztanyújtást, mennyire sül át a pizza, mennyire ügyes az illető a tisztaságra. Magát a pizzát viszont már anonim módon pontozzák, vagyis a zsűrinek fogalma sincs értékeléskor, hogy azt ki készítette el.
– A háromnapos verseny eredményhirdetésére sajnos lebetegedtem, megfáztam, de nem hagytam ki. Bevallom őszintén, hogy elsírtam magam, amikor bemondták a nevem, és hogy harmadik helyen végeztem. A sok munka, energiaráfordítás meghozta az eredményét – értékelte a sikert Stella.
Jótékonyság: pénteken Gyulán is találkozhatnak a világbajnoki harmadikkal
A világbajnoki dobogóssal egyébként hamarosan Gyulán is találkozhatnak az érdeklődők.
– Pénteken délután 2 órától az Almásy-kastélyban jótékonysági pizzasütést szervezünk a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány részére. Nagyszerű pizzaszakácsok érkeznek majd, és mindenki, aki úgy gondolja, támogatva a jótékonysági célokat vásárolhat és falatozhat a pizzából. Remélem, hogy segíteni tudjuk Abdul doktorék és az alapítvány nagyszerű munkáját – tette hozzá Muntyán Stella.