Vágy

2022.04.29. 21:03

Tizenhat alkotó munkáiból nyílt izgalmas kiállítás a Csabagyöngyében

Tizenhat művész több mint negyven, számos technikával készült alkotása kapott helyet azon a kiállításon, amely Vágy címmel nyílt pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban.

L. B.

Fotó: Licska Balázs

A tárlat – amely május 31-ig látogatható – Csiffáry Zsuzsanna ötlete nyomán született meg, neki is több különleges, elgondolkodtató műve került fel a Panoráma terem falaira.

– A vágy benne van a művekben – mondta Kontos-Harcsa Boglárka, a kulturális központ munkatársa, hangsúlyozva, hogy határon túli művészek munkái is láthatók a tárlaton.

Megnyitó beszédében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, érdekes megtapasztalni azt, hogy a művészek miként igyekeznek láttatni a közönséggel azt a vágyat, amely a lelkükben, a szívükben van. A kiállítást pont az teszi izgalmassá szerinte, hogy az alkotók több oldalról közelítették meg a témát.

– Maga vágy fontosabb, mint a vágy tárgya – idézett Alessandro Del Pierótól, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott egykori legendás játékosától. Hangsúlyozta: a vágy a legősibb hajtóerő, és ha egy álom beteljesül, akkor újabb célokra van szükség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!