Tárlat

2024.05.09. 10:29

A Bazi nagy görög tábor képeit hozták el Gyulára

Papp Gábor

Bazi nagy görög tábor – Evia 2023 címmel nyílt kiállítás a nemzetközi alkotótábor tagjainak munkáiból a napokban Gyulán, a Tájvízházban. A közösség tavaly nyáron a görög Evia szigetén járt, és az ott készült alkotásokból nyílt meg az időszaki tárlat a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság intézményében.

kiállítás, megnyitó, Gyula
Bazi nagy görög tábor kiállításmegnyitó 
Fotó: Bencsik Ádam

Béres Ildikó festőművész megnyitó beszédében elmondta, rengeteg tapasztalatot szereztek görögországi útjuk során. Az alkotótáborban ötvennégyen vettek részt, és több alkotás már a helyszínen megszületett, több képet ugyanakkor itthon fejeztek be. Az alkotók szinte minden technikát alkalmaztak a festmények elkészítése során.

A megnyitó rendezvényen közreműködött Hajtmann Ildikó, a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetéssel elismert énekművészeti Prima-díjas előadóművész. A tárlaton Kovács Emil Lajos, szatmárnémeti festőművész által vezetett nemzetközi alkotótábor művészeinek festményei tekinthetőek meg. A kiállítás június 12-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!