SzínHáz fantomja: többfordulós nyomozós játék is lesz

2024.07.02. 17:47

Izgalmakkal és művészetekkel teli szarvasi fesztivál a víz felett

13. alkalommal tartják meg a Cervinus Művészeti Fesztivált, melyet a hagyományokhoz híven ezúttal is a Szarvasi Vízi Színházban rendeznek meg. A kéthetes összművészeti rendezvénysorozat július 11-től 24-ig estéről estére ismét tartalmas szórakozást kínál, sőt egy izgalmas többfordulós nyomozós játékban is részt lehet majd venni a szarvasi fesztivál keretében.

Vincze Attila

Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója, Babák Mihály, Szarvas polgármestere, valamint Dr. Melis János a város címzetes főjegyzője ismertette a XIII. Cervinus Művészeti Fesztivál részletes programjait. Fotó: Szijártó-Zuberecz Éva / Cervinus Teátrum

A részletekkel kapcsolatban a teátrum kedden tartott sajtótájékoztatót, melyen előbb Szarvas polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Babák Mihály kiemelte, hogy a szarvasi fesztivál a helyieké, és büszke arra, hogy az alig 15 ezer fős kisváros képes évek óta egy ilyen magas színvonalú művészeti eseménysorozatot rendezni. 

szarvasi fesztivál, Cervinus Teátrum
A Cervinus Teátrum csapata: idén is színvonalas szarvasi fesztiválra készülnek. Fotó: Szijártó-Zuberecz Éva

Dr. Melis János, a település címzetes főjegyzője beszédében kitért arra, húsz évig dolgoztak együtt a polgármesterrel, nagyon sok mindent hoztak létre, de az egyik legnagyobb eredményüknek azt tartja, hogy létrejött a szarvasi színház és újjáéledt a város egykori polgári színjátszása. 

Meglepetéssel készülnek a székek alá a szarvasi fesztiválon

Ezt követően a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója vette át a szót. Dr. Dósa Zsuzsa kifejtette, hogy élményteli 14 nap vár az érdeklődőkre és ebben a két hétben minden estének lesz egy felejthetetlen hangulatfelelőse.

Az ügyvezető igazgató elmondta: a július 11-i Omega koncerten például mozzarella sajtot kínálnak majd a nézőknek. Július 12-én Barta Lajos: Szerelem című színmű előadásakor női divatáruval kapcsolatos vásárlási utalványokat rejtenek el a nézők székei alatt. Július 13-án az Akácember musical kapcsán a szerencsések a helyi gyógyfürdőbe nyerhetnek úszójegyeket. Július 16-án a Sóska, sültkrumpli című komédia esetében labdákkal lehetnek gazdagabbak a nézők, míg a július 17-i évek óta nagy sikerű Sors bolondjai vígjátéknál értékes könyvutalványok kerülnek a székek alá. Július 19-én a Körösparti Tréfa-party zenés kabaré előadás során pedig pizza utalványokat kaphatnak a nézők. Július 20-án az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékon helyi cukrászdába szóló utalványok lesznek majd szintén elrejtve az amfiteátrum székei alatt. Július 22-én a Doja, a cigánytündér táncjáték hangulatfelelőse ugyancsak az egyik helyi cukrászda lesz fagyikuponjaival. Július 23-án, azaz Szarvas város napján a 100 éves utazás című zenés show keretében sajtkínálással kedveskednek a nézőknek, majd a fesztivál zárásaként július 24-én a BRANDNYÚL MINI DISCO interaktív gyerekműsor során 100 százalékos almalével vendégelik meg a fesztiválozó fiatalokat. 

A Bohém randevúra bárki szabadon betérhet

Dr. Dósa Zsuzsa arról is beszélt, hogy jó szokásukhoz híven idén is lesznek szabadon látogatható előadások a Vízi Színházban, hiszen a kultúra mindenkié. Július 14-én Százféle változatban címmel egy Cseh Tamás estet tartanak, ezt követi július 15-én az Írok, költők, szerelmek című zenés irodalmi műsor. Július 21-én egy Bohém randevú várja a közönséget, míg elsősorban a gyermekes családok örömére július 18-án a Csizmás kandúr szlovák mesejátékot láthatják majd a nézők.

Fotó: Szijártó-Zuberecz Éva

A nyomozós játék során egy bűntényt kell kideríteni a nézőknek

A teátrum egy nyereményjátékkal is készül az idei fesztiválra, mely során a résztvevők minden program után egy pecsétet kaphatnak, és ha sikerül hatot összegyűjteni, akkor fesztiválcsomagokat nyerhetnek. Mindemellett a Színház fantomja címmel többfordulós nyomozós játékot is indítanak a szervezők, mely a fesztivállal veszi kezdetét és egészen szeptember 30-ig tart. A részleteket Fürj Erik játékmester ismertette, aki elmondta, hogy tavasz óta tervezték a közösségi játékot, mely hét darab, a színházzal kapcsolatos városi helyszínt tartalmaz. A 2-6 fős csapatok a játékra a Cervinus Teátrumban vagy a cervinusfest.hu oldalon nevezhetnek, akiknek fekete borítékok segítségével egy 1920-ban történt szarvasi bűntényt kell kinyomozniuk, mely során egy színész és egy színésznő halálának körülményeit kell megoldaniuk. A játékhoz augusztus 31-ig lehet csatlakozni, a nyertes csapatok pedig értékes ajándékokkal gazdagodnak majd. 

Az eseménysorozat részletes programsora a https://cervinusfest.hu/ és a https://www.viziszinhaz.hu/ oldalon is megtalálható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!