Megszűnik a szerződés

2024.08.13. 08:59

Elbúcsúzott a Jókai színház Szentestől

Szeptembertől nem tudja vállalni a szentesi Tóth József Színház és Vigadó működtetését a Békéscsabai Jókai Színház. A csabai teátrum három éven át biztosított színházi kikapcsolódást a szentesi közönségnek.

Beol.hu

Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház teljes társulata nevében megköszönte a szentesi közönségnek, hogy az elmúlt években velük tartottak

Forrás: Szentesi színház

„Sajnálattal tudatjuk, hogy a nagymértékben lecsökkent állami támogatás miatt, megfelelő anyagi forrás hiányában 2024. augusztus 31-vel a Békéscsabai Jókai Színház üzemeltetési szerződése Szentes Város Önkormányzatával, a Tóth József Színház és Vigadó működtetésére megszűnik, ezért munkánkat nem tudjuk folytatni. Szeretnénk megköszönni a Békéscsabai Jókai Színház teljes társulata nevében, hogy az elmúlt években velünk tartottak és minket választottak kikapcsolódásuk helyszínéül. Köszönjük az együttműködést minden partnerünknek” – írta a Tóth József színház oldalán Seregi Zoltán, a Jókai-teátrum igazgatója.

A Délmagyarország cikke szerint Szentes polgármestere, Szabó Zoltán Ferenc közleményében leszögezte, a színház működése továbbra is biztosított lesz.
Az elmúlt három évben a Békéscsabai Jókai Színház üzemeltette a szentesi színházat, azonban az állami támogatás drasztikus csökkentése miatt nem tudják vállalni a feladatot. A támogatások körül már tavaly is voltak problémák, akkor az évad csúszásáról volt még csak szó.

Szentes elkötelezett amellett, hogy saját színházat működtessen. Az önállósodás következő szintjére lépünk, hogy együtt alakíthassuk tovább színházi jövőnket, és ezzel új lehetőségeket teremtsünk művészeink és közönségünk számára

– fogalmazott közleményében Szabó Zoltán Ferenc. Hangsúlyozta, a város vezetése minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy a színház zavartalanul és biztonságosan működjön tovább. A polgármester megköszönte a Békéscsabai Jókai Színház és Seregi Zoltán igazgató eddigi támogatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!