Művelődés

2024.08.26. 13:45

Kancsár Orsolya vette át Seregi Zoltántól a szentesi színházat

Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház igazgatója veszi át a szentesi Tóth József Színház vezetését – tájékoztatta a kulturális intézmény hétfőn az MTI-t.

dr. Nagy Szilvia

Korábban megírtuk, hogy a Békéscsabai Jókai Színház három év után financiális okok miatt elállt a szentesi Tóth József Színház üzemeltetésétől. A közlemény szerint a szentesi képviselő-testület augusztus 12-én döntött arról, hogy a Tóth József Színház további üzemeltetésére Kancsár Orsolyát, a Szegedi Pinceszínház igazgatóját kérik fel. 

Kancsár Orsolya, Seregi Zoltán, szentesi, színház
Kancsár Orsolya 
Fotó: Kuklis István

Kancsár Orsolya megtisztelőnek nevezte a felkérést. Úgy fogalmazott, a szentesi teátrum vezetése nagy, de annál izgalmasabb kihívás, amelyet a legjobb tudása szerint fog ellátni. A színész, rendező kifejtette, a Tóth József Színház egy olyan épület, amely ötvözi a tradíciót és a modernitást, valamint az egyik legkorszerűbb színházi technikával rendelkezik az országban. Az igazgató célja, hogy a Tóth József Színház saját útjára induljon, egyedi műsorpolitikával és művészi koncepcióval. Az első esztendő tanulóév lesz mindenkinek, hiszen a rövid felkészülési idő miatt saját bemutatókat még nem tudnak tartani, így a Szegedi Pinceszínház repertoárjából válogatnak majd.
– Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az elmúlt három év alatt jól működő bérletrendszert és struktúrát épített ki, ami nagy segítséget jelent a folytatáshoz. Követjük azt, amit ő elkezdett, hogy a szentesi közönség a váltásból minél kevesebbet vegyen észre – mondta Kancsár Orsolya. Hangsúlyozta, hosszú távú céljuk, hogy a Tóth József Színház a dél-alföldi régió meghatározó színháza legyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!