A fény napszámosai

2024.08.30. 06:38

Megnyílt a Szegya diákjainak fotókiállítása a Csabagyöngyében - galériával

A magyar fotográfia napja alkalmából megnyílt a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Fajó János Alkotóház fotó szakos diákjainak kiállítása csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központ földszinti kiállítóterében. A fény napszámosai című kiállítás a Békéscsabai Fotó Fesztivál részeként szeptember 30-ig tekinthető meg.

Vincze Attila

A kiállításon a megjelenteket Imre György köszöntötte, aki elmondta, hogy a tárlat immár hetedik alkalommal jött létre a fotó szakosok munkáiból. 

kiállítás, fotókiállítás, Imre György, fotográfus, Szegya
A kiállításon megjelenteket Imre György köszöntötte. Fotó: Vincze Attila

A fotográfus beszédében megköszönte Jenei Péter és Veszpi Andrea felkészítő tanárok munkáját, mellettük pedig természetesen ő is segítette a tanulók alkotásainak létrejöttét. A szakember felhívta a figyelmet a Békéscsabai Fotó Fesztivál további programjaira is: a Márvány Fotóműhely kiállítására, illetve Krajcsó László tárlatára, mindkettő csütörtök óta tekinthető meg a Csabagyöngyében. 

Szeptemberben még több kiállítás nyílik

Szeptember 12-én nyílik majd Szigeti Tamás Barcelona kiállítása, szintén aznap a sajtófotó kiállítás Békéscsaba főterén, valamint a Szent-Györgyi Albert Technikum aulájában. Ugyancsak akkor nyitják meg a Békés Vármegye Természetfotója tárlatot a Munkácsy Mihály Múzeumban, szeptember 16-án pedig a Rippl-Rónai Művészeti Intézet BA Fotográfia szakos hallgatóinak kiállítása érkezik a Csabagyöngyébe.
Az eseményt rendhagyó módon D. Nagy Bence slam poetry előadásával nyitották meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!