Kapcsolatok

2024.09.17. 11:55

Végzős kaposvári hallgatók fotóiból nyílt kiállítás Békéscsabán

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetének fotográfia szakos, végzős hallgatóinak munkáiból nyílt kiállítás hétfőn Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Fajó János Alkotóház meghívására.

Licska Balázs

A Kapcsolatok címet viselő tárlaton a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetének fotográfia BA szakos, végzős hallgatóinak fotói, azaz

fotó, kiállítás, tárlat, Békéscsaba
Kilenc kaposvári végzős hallgató fényképei tekinthetők meg a tárlaton
Fotó: Licska Balázs
  • Ács Anett Kitti, 
  • Balázs Gáspár,
  • Czifra Máté Zoltán,
  • Fodor Tímea,
  • Kulin Máté,
  • László Fanni,
  • Márkus Barnabás,
  • Molnár Balázs,
  • Orosz András

alkotásai tekinthetők meg.

Nem csak a fotókat kell megnézni, a leírásokat is el kell olvasni

A kiállítás a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári, Rippl-Rónai Művészeti Intézetének együttműködéseként, a Békéscsabai Fotófesztivál részeként érkezett a Csabagyöngye Kulturális Központba – ismertette a békéscsabai középiskola részéről Imre György fotográfus oktató. Kiemelte: érdemes nemcsak a fényképeket megnézni, hanem a mellékelt leírásokat is elolvasni, hiszen úgy adnak ki egy egészet, úgy érthetők meg. A kiállítás arra is lehetőséget nyújt, hogy a békéscsabai középiskola tanulói is tanulhassanak, ötleteket merítsenek.

Meglelik önmagukat a kaposvári évek alatt a hallgatók

A tárlatot dr. Baki Péter fotóművész, fotótörténész, az intézet igazgatóhelyettese, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója nyitotta meg. Beszélt a kaposvári képzésről, hogy önmaguk fotográfiában való megtalálására ösztönzik a hallgatókat. Hozzátette: a középiskolában feladatokat kapnak a diákok, Kaposváron más a struktúra, ott sok esetben maguknak a hallgatóknak kell megtalálniuk a megoldandó feladatot. Nagy változáson mennek keresztül a fiatalok az intézetbe való bekerülés és az onnan való kikerülés között, néhány év leforgása alatt kibontakozik a személyiségük – és mindez megfigyelhető a tárlaton szereplő képeken is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!