Flashmob

10 órája

Óriási méretben jelent meg az Ásító inas Békéscsaba főterén – galériával, videóval

Munkácsy Mihály egyik legismertebb festményét, az Ásító inast jelenítették meg andrássys diákok csütörtökön, a Munkácsy Fesztivál nyitányaként egy nagyszabású megmozdulás, egy flashmob keretében Békéscsaba főterén.

Licska Balázs

Buzás Edina, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium pedagógusa elmondta, hogy az akcióban száz tanuló vett részt, és tíz sorba, tíz oszlopba állva kirakószerűen megjelenítették a festőfejedelem egyik legjelentősebb alkotását. Előző nap a középiskolában is gyakoroltak, hogy minden rendben legyen élesben, a Szent István téren.

Ásító inas, Munkácsy Mihály, flashmob
Kirakószerűen jelenítették meg Munkácsy Mihály Ásító inasát az andrássysok a Szent István téren. Fotó: Dinya Magdolna

A pedagógus szerint a fiatalok számára is élményt jelentett, hogy részt vehettek a programon. Ahogy Buzás Edina, úgy Forczek Győző, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese is elmondta, hogy az Andrássy gimnázium és a közművelődési intézmény kiváló kapcsolatot ápol. Úgy vélik, hogy az együttműködésnek a jövőben is lesz folytatása. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!