Grácia

2 órája

Országos Mazsorett Fesztivált rendeztek Gyulán - galériával, videókkal

Első alkalommal rendeztek Országos Mazsorett Fesztivált szombaton Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A Grácia Mazsorett Együttes által életre hívott programnak köszönhetően a város kulturális palettája is bővült. Az Országos Mazsorett Fesztiválon 8 település mintegy 180 mazsorettje vett részt.

Papp Gábor

Köszöntőjében dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta, a Grácia Mazsorett Együttes a gyulai rendezvények állandó fellépője, és évek óta osztja meg a nézőkkel a tánc élményét, bevonva őket a mozgás varázslatos világába. Hozzátette, szombaton nem csak fellépőként, de szervezőként is bizonyítottak, hiszen nekik köszönhetően egy újabb nagyszerű programmal, Országos Mazsorett Fesztivállal gazdagodott a város kulturális kínálata.

Országos Mazsorett Fesztivál, Gyula
Az Országos Mazsorett Fesztiválon 8 település mintegy 180 mazsorettje vett részt /Fotó: Kiss Zoltán/

Országos mazsorett fesztiválok: 20 éves múlt

– Az országos mazsorett fesztiválok rendszere több mint 20 éves múltra tekint vissza, a fellépéseknek e két évtized alatt számos város adhatott már otthont. Gyulán szombaton első – de biztos vagyok benne, hogy nem utolsó – alkalommal rendezhettük meg a fesztivált – fogalmazott. – Az eseményre 8 településről, Gesztről, Zsadányból, Köröstarcsáról, Szeghalomról, Kiskunfélegyházáról, Nagyhegyesről, Debrecenből és természetesen Gyuláról 18 csoport 180 mazsorettel érkezett.

Okleveleket vehettek át

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, az ifjú hölgyek szombaton négy korcsoportban, két kategóriában csillogtathatták meg tudásukat a mazsorett szövetség által felállított szabályrendszernek megfelelően, míg a produkciókat háromtagú zsűri értékelte.

Szólt arról, hogy a gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar fináléja után a nézők is megtudhatták, kik érdemeltek a bronz, ezüst, arany, vagy kiemelt arany okleveleket, ahogyan az is kiderült, ki volt a legjobb tamburmajor, illetve kik kapták a legjobb előadásmódért járó „mosoly-díjakat” és a koreográfiai díjakat.

Gyulán hetven gyermek mazsorettezik

Rábai Szilvia, a Grácia Mazsorett Együttes művészeti vezetője elmondta, országos mazsorett fesztiválokon ő maga is zsűrizik, és úgy érezte, hogy miután már mintegy hét éve működnek Gyulán, eljött az ideje egy ilyen nagyszabású rendezvény megszervezésének.

– Gyula egy befogadó város, amely megteremti azokat a körülményeket, amelyeknek köszönhetően jelenleg több csoportban hetven gyermek és fiatal mazsorettezik az együttesünkben – fogalmazott, majd összehasonlításként kifejtette, annak idején 14 kezdték, és ez a szám nőtt a többszörösére mostanra.

Sokan szurkoltak a nézőtéren

Rábai Szilvia kérdésünkre megerősítette, a szombat délután kezdődő, estig tartó eseményen nem helyezések születtek. A zsűri döntése alapján minősítéseket, oklevél, bronz-, ezüst-, arany- és kiemelt aranyminősítést vehettek át a résztvevők.

A mazsorettek produkcióit szép számú érdeklődő tekintette meg a művelődési ház nagytermében, több százan figyelték a műsort, és honorálták vastapssal a fellépők műsorát. A nézők színes és sokrétű délutánon szurkolhattak a hölgyeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!