Hangverseny

2 órája

Koncertélmény a zene világnapján tehetséges növendékekkel

A zene szárnyán elrepítették a hallgatóságot a klasszikusok világába a Mezőkovácsházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, akik a zene világnapja alkalmából rendezték meg a már hagyományos hangversenyüket idén a református templomban. Nagy sikere volt a koncert valamennyi fellépőjének.

Csete Ilona

A Mezőkovácsházi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és a felkészítők nagy izgalommal várták, hogy megmutathassák tudásukat, koncertélmény részesévé váljon hallgatóságuk. A zenei világ iránti elkötelezettségük és eddig megszerzett tudásuk legjavát osztották meg hálás közönségükkel.

koncertélmény, zene világnap, növendékek
Koncertélmény a református templomban. Fotó: Facebook

Kiváló és ismert zeneszerzők darabjaival lepték meg a közönséget, a műsorszámok elnyerték a hallgatóság tetszését. És a képzőművészeti tanszakok diákjainak és pedagógusainak a munkáit is élvezettel nézték a kiállításon. A siker létrejöttéhez a Békéscsabai Tankerületi Központnak, valamint a Békés Vármegyei Önkormányzat támogatása is kellett, a fellépőket ugyanis a Kis Művészekért Alapítványon keresztül emléklappal, csokoládéval, ajándékkal lepték meg.

Minden évben ünnepi koncertet szerveznek

Szakács József igazgatóhelyettes hírportálunknak elmesélte, a zene világnapjához kapcsolódva minden évben ünnepi koncertet szerveznek.

– A zenei nevelés nagymértékben hozzájárul harmonikusabb, teljesebb életünkhöz. A zene világnapja Yehudi Menuhin kezdeményezésére lett október 1. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet bennünket, segíti a különböző kultúrák zenéinek a jobb megismerését. Iskolánkban már régi hagyomány, hogy ilyenkor a hangversenyünket a város templomaiban hirdetjük meg. Idén Molnár Virág református lelkész és az egyházközség szíves vendéglátását élvezhettük.

Szakács József egy Kodály idézettel erősítette meg szándékaikat. A már hagyományos hangversenyük ugyanis éppen ezt közvetíti a hallgatóság számára: 

„A zene nagy művészet, nélküle az élet nem teljes. Mindenkinek hozzáférhető a megismerése, a zenei írás-olvasás útján. Ennek birtokában részesei lehetünk nagy zenei élményeknek. … A zene lelki táplálék, semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki szegénységben él és hal. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. Rendeltetése: belső világunk megismerése.”

Fellépésre várva a református templomban. Fotó: Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!